Kerkwijk hervat mogelijk trainingen begin januari | Al het nieuws uit Maasdriel


<p>Nabil Bouchlal rustig coachend richting zijn spelersgroep. Foto: Gerald van Zanten.</p>

Nabil Bouchlal rustig coachend richting zijn spelersgroep. Foto: Gerald van Zanten.

(Foto: )

Kerkwijk hervat mogelijk trainingen begin januari

  Sport

Corona slaat hard toe binnen de lokale gemeenschappen. Ook de sport wordt geraakt. Sinds half maart 2020 hebben clubs nog geen handvol wedstrijden gespeeld. Niemand weet wat het vervolg wordt.

Door Wout Pluijmert

AALST – Er is ook veel persoonlijk leed. Corona sloeg in Aalst rond Kerst genadeloos hard toe. Het dorp verloor één van haar gangmakers, André van Zanten. Hij was niet alleen uitbater van de bekende uitgaansgelegenheid/cafetaria Halosta, maar decennialang was het familiecafé ook het ontmoetingspunt en thuisbasis van veel verenigingen. Voetballers en voetbalsupporters uit een veel grotere regio vinden hier elkaar om over het spelletje na te praten. Vrienden, klanten, bekenden en dorpsgenoten zullen hem woensdag door middel van een erehaag in Aalst, een laatste groet brengen.

Hopelijk geeft het vaccin straks verlichting. Over de hervatting van de amateurvoetbalcompetitie is nog niets te zeggen. Tijdens de laatste persconferentie heeft de minister-president aangegeven dat er tot 19 januari 2020 in groepsverband voor iedereen boven de achttien jaar helemaal niets mag. Nabil Bouchlal, trainer bij vv Kerkwijk, was niet verrast door de tweede golf van corona. “Ik vind het overigens wel vreemd dat de buitensport vanaf half oktober harder wordt geraakt dan binnensporten. Die konden tot 14 december met dertig mensen gewoon door. Dat is niemand uit te leggen. Je zou toch denken dat voetballers fysiek bezig kunnen blijven, want dat is goed voor hun weerstand.” 

Het heeft Bouchlal gestoord dat er clubs zijn - lees trainers - die het met de maatregelen niet zo nauw namen en wel voor partijvormen voor hun spelers kozen. “Dat is jammer, want wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje en laten wij dan geen verschillen gaan maken in oefenvormen. Wij lopen dan als keurige club wel een achterstand op. Dat vind ik jammer, maar zo werkt het blijkbaar.”

Bouchlal heeft bij Kerkwijk een overeenkomst die hem tot juli 2023 aan de club verbindt. Hij denkt dus na over de lange termijn. Kerkwijk kreeg er jonge spelers als Daniël Jorge Goncalves, Jort de Jong (18), (beiden Nivo Sparta) en de 17-jarige Joël Vos (Roda Boys/Bommelerwaard) bij. Daarnaast worden twee spelers uit eigen opleiding aan de selectie toegevoegd en maken jonge spelers als Michel van den Hanenberg en Bart de Waal jaarlijks progressie. Bouchlal: “Met de nieuwe groep hadden wij in september een goede start. Wij staan op de nog steeds bestaande ranglijst keurig op plaats drie. Mogelijk nemen wij de resultaten mee in een vervolg. Dat is afwachten, want de KNVB kan als wij nog aan competitievoetbal toekomen, ook nog voor een andere optie kiezen.” 

Bouchlal is er nog niet uit wanneer hij zijn spelers weer wil zien. “Ik overweeg om in de eerste week van januari te beginnen. Zelfs in heel kleine groepjes is het nog wel op een goede manier in te vullen. Omdat ik met een grote groep van dertig spelers werk, ga ik dan wel in twee shiften van een uur werken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden