Column Johan Cahuzak
Column Johan Cahuzak (Foto: )

Column: Veronica

  Column

We wilden een steiger oprichten om de voorgevel van het huis in de Zaltbommelse binnenstad eens lekker aan te pakken. Na wat heen en weer gepraat kwamen we uit op vorige week. Busje geregeld, steiger op de kop getikt, datum afgesproken, verf en andere benodigdheden ingeslagen, alvast kopje koffie op de goede afloop gedronken en klussen maar. Zou je zeggen.

Mijn kompaan, een praktische jongen, kwam met de vraag of de steiger “vergunning plichtig” is. We genoten van de term en ik nam op me dat uit te zoeken. De gemeente Zaltbommel bood uitsluitsel: ja. Kosten 75 euro.

Ik vroeg naar de gang van zaken. Het bekende werk: formulier invullen, ondertekenen en terug mailen.

Maar er kwam niets. Als molenaar weet ik dat ambtelijke molens langzaam malen dus ik wachtte kalmpjes af. De tijd begon echter te dringen. Ik had geen zin in lastige BOA’s dus ik belde mevrouw Veronica Gunning. Ze beweerde nadrukkelijk mijn formulier niet ontvangen te hebben. We probeerden het samen nog een keer, zelfs via twee emailadressen. Niks.

Toen bood ze aan de vergunning toch op te sturen want zei ze: “Dan kunnen jullie aan de gang. Maar dan moet ik er wel op vertrouwen dat u betaalt.” Ze had daar in het verleden gedoe mee gehad, haar goedheid werd misbruikt.

Ik beloofde het netjes te regelen en de vergunning verscheen in beeld. Even later belde ze nog even. De twee mails waren toch aangekomen. Microsoft maalt ook langzaam.

Dank Veronica, voor je prettige opstelling.

Johan Cahuzak
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden