Logo carillon.nl


Plakken

  Column

Column door Johan Cahuzak

Weer een beetje romantiek minder. Ik doel op het mogelijk verdwijnen van de verkiezingsborden in de Bommelerwaard. Voor mij heeft het wel wat: behangerslijm, een veger, vieze klauwen en een scheve poster. Dan leef je, dan bedrijf je politiek, dan sta je voor je keuze.

En we gaan ook missen dat er partijen over elkaar heen plakken. Dat vind ik werkelijk prachtig. En die verontwaardiging van de onderhangende partij, genieten! Dat geldt ook voor bijgetekende snorretjes. Niet netjes natuurlijk, politiek incorrect, verwerpelijk maar als je het ziet als kwajongenswerk valt het allemaal wel mee.

Elke Smulders van D66 diende een motie in om tot kant en klare verkiezingsborden te komen. De raad was het massaal met haar eens en het college van B. en W. kreeg de opdracht de zaak te onderzoeken. Mevrouw Smulders noemde de klassieke borden ‘rommelig’. En ze zag dat de regen de posters losweekte.

Ik denk dat politieke tegenstanders dat doen en dat vind ik dan weer mooi. Ze vond het ook niet erg milieuvriendelijk dat partijleden de hele regio doorsjouwen om overal posters op te hangen.

Een boom of wat voor de papierverspilling

Dat kun je ook anders oplossen. Laat de kandidaat raadsleden dat zelf doen. Komen ze nog eens ergens, staan ze eens met hun poten in de klei en wordt hun visie misschien opeens verbreed. En als ze het per rijwiel maar niet elektrisch doen, is de milieumaffia ook weer bevredigd. Een boom of wat voor de papierverspilling en er is werkelijk geen vuiltje aan de lucht. Maar ja,

Meer berichten