Logo carillon.nl


LHBT

  Column

Column door Johan Cahuzak

De Europese voetbalbond stak een stokje voor een regenboogstadion. Waar bemoeien ze zich mee? Het is al moeilijk genoeg om alles rond het voetbal een beetje netjes te regelen. Ik denk aan corruptie, grootheidswaanzin, geweld, inzet van gemeenschapsgeld, dodelijk veel saaie wedstrijden en omhoog gevallen voetbalsterren. Klaarblijkelijk hebben die bobo’s nog tijd om na te denken over homo’s. Dat geeft te denken.

Ook Zaltbommel hijst met enige regelmaat de LHBT-vlag. Laatst nog, op vrijdag 25 juni en wethouder Posthouwer sprak dapper: “Niet iedereen is gelijk, maar iedereen is wel gelijkwaardig.” En als je dan zo’n vlag uitsteekt, is dat mooi, vroom en lief.

Maar ik moet aan de oorlog denken. Dat er zo’n homo voor jouw deur staat met een stel wilde wolven achter zich aan. En dat hij bij jou wil onderduiken. En dat jij dan zegt dat dat niet kan omdat je morgenavond een verjaardag hebt.

Als de mensen van de gemeente Zaltbommel echt iets willen doen, moeten ze nadenken over middelbare school Gomarus, de rok-academie, die recentelijk zo pijnlijk in het landelijke nieuws kwam. Gekoppeld aan die school, zijn de refo-kerken. En het zou mij verbazen als de plaatselijke voetbalclubs anders reageren op lhbt’ers dan landelijke verenigingen. Ik denk dat er bij de diverse voetbalclubs in onze gemeente ook veel homo-haat is. En vergeet de moslimgemeenschap ook niet. Ik haast mij te zeggen dat ik niet iedereen over één kam wil scheren. Er zijn goddank overal ruimdenkende mensen.

Maar zo’n vlag uitsteken heeft consequenties. Veel consequenties.

Meer berichten