Waakmand | Al het nieuws uit Maasdriel


Waakmand

  Column

Column door Johan Cahuzak

Ik zag Leny toen ik stond te wachten voor de supermarkt. Het was koud en winderig, maar ze lachte warm terwijl ze me herinnerde aan een afspraak die we ooit maakten: “Jij zou iets willen schrijven over onze Waakmand.” Ik had de ontwikkelingen gevolgd, dus ik wist waar het over ging. Het is niet te hopen dat je ooit zo’n mand krijg: de Waakmand is voor mantelzorgers die op hun laatste benen lopen.

Ik haast me te melden dat er veel moois, liefs en lekkers inzit en dat de inhoud zelfs enigszins op maat is. Geen huis-tuin-en-keukendoosje maar producten die bij iemand passen. Dat lijkt me moeilijk maar de club gaat niet over één nacht ijs, dat zoeken ze wel uit.

Voorwaar, een leuk klusje en ik vroeg me af wat er dan in mijn mandje zou komen. Beetje lekkere after shave (Fresh Up. Graag met depper, niet zo’n enge roller) en wat prettige handzeep (Ritual of Karma; ik ben geen jongen van de straat).

En doe er een paar mooie biertjes bij. Liever geen chocolade en als het kan veel fruit. Wel uit de regio en van het jaargetijde. Dat is ook prettig voor Groenlinksers bedacht ik opeens. En ik zou zeggen als je een PVV’er of DENKeling treft, doe er dan wat parelcouscous en Ras el Hanout bij. Bakfietsers willen glutenvrij, Hurweners geitenmelk, Refo’s pepermunten en FvD-klanten kun je aan het lachen krijgen met een vaccinatiespuit. Ook nooit weg.

Kijk eens op www.waakmand-bommelerwaard.nl Wat een prachtig initiatief!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden