Coronaproof vermaak

  Column

Column door Jelmer aan den Toorn

Mag het nog? Ja, het mag nog vind ik. Althans op deze plek wel. Dus ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2021. Dat het maar een goed en gezond jaar mag worden en dat we in dit jaar maar uiteindelijk een weg uit de corona-crisis mogen vinden. Dat wens ik niet alleen de lezers van dit stukje toe, maar uiteraard heel Nederland.

De kerstvakantie ligt weer achter ons. Het jaar 2020 is gewoon overgegaan in het nieuwe jaar en het leven gaat door op de manier waarop we dat al enige tijd gewend zijn. Het vertier is minimaal, maar je moet het zelf leuk maken op een manier waarop het kan. Dus bij ons kwam er wat vaker een spelletje op tafel en we maakten meer wandelingen (ook vanwege de aanwezigheid van teckel Titus natuurlijk). Lokale restaurants supporten we graag door er een maaltijd te bestellen, bijvoorbeeld tijdens kerst. Wat hebben we lekker gegeten. Op restaurant-niveau, maar dan zelf klaargemaakt.

Tijdens de kerstvakantie waren de kinderen ook weer een aantal dagen bij ons. Zij vermaken zich op zich prima met een tablet of telefoon voor hun neus, maar je wil ze toch ook wel eens wat anders laten doen. Dat vergt wat creativiteit en doorzettingsvermogen soms, maar gelukkig lukt het ons wel om ze ook eens buiten de deur te krijgen voor een frisse neus of om ze aan tafel te krijgen voor een spelletje. Iets anders leuks wat we gedaan hebben is een autospeurtocht. Dat kan ik zeker aanraden als coronaproof activiteit waarmee je niet na een half uur alweer klaar bent. Via de website autospeurtocht.nl koop je één van de vele beschikbare speurtochten. Het aanbod is groot, en de speurtocht van je keuze wordt je per mail toegestuurd. Voor maar € 7,95 heb je een middag plezier! Klink een beetje als een reclamepraatje dit, maar dat is het niet. Wij vonden het gewoon erg leuk om te doen en daarom promoot ik het hier. Ook omdat ik me kan voorstellen dat ouders zich regelmatig afvragen wat ze nu weer moeten verzinnen om de kinderen bezig te houden. Gratis tip van mij dus.

De autospeurtocht was zo leuk dat mijn vriendin ik er nu eentje aan het uitzetten zijn voor de Bommelerwaard. Dat doen we vanuit de Rossumse Oranjevereniging, omdat we ook wel snappen dat er voorlopig niks anders te organiseren valt waarbij we met meer dan twee mensen bij elkaar mogen komen. Een route uitzetten is zo gedaan, Google Maps is hier heel handig bij. Nu is het nog de bedoeling dat we er leuke opdrachten en vragen bij gaan bedenken. Aangezien we ook al eens een dorpsquiz gemaakt hebben, moet dat verder ook geen problemen op gaan leveren. Ik zal jullie op de hoogte houden van de voortgang. En als de speurtocht aanslaat in Rossum, dan zijn wij niet te beroerd om er ook mensen van buiten Rossum van te laten genieten. Coronaproof vermaak, altijd leuk toch!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden