Westen van de Bommelerwaard afgesloten

Van 24 tot en met 29 augustus is de brug over de Wilhelminasluis (N322) tussen Poederoijen en Andel afgesloten voor het wegverkeer. Rijkswaterstaat vervangt dan de slijtlaag van het wegdek en het fietspad. Tegelijkertijd legt de gemeente Altena een nieuwe rotonde aan op de N322 nabij Andel. De provinciale weg N322 is de enige verbindingsweg naar het zuiden voor het westen van de Bommelerwaard en één van de belangrijkste verkeersaders in de regio.

door Marielle Pelle

Bommelerwaard - Het wegdek en fietspad krijgen een nieuwe slijtlaag en nieuwe wegmarkering. Daarnaast krijgt een deel van de brug ook nieuw asfalt. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van een rotonde ter hoogte van de Hoge Maasdijk in Andel, een kruising die bekend stond als een levensgevaarlijke kruising en waar veel schoolgaande jeugd gebruik van moet maken.

Van 24 tot en met 29 augustus geldt voor het wegverkeer een omleidingsroute via de Bergse Maasdijk nabij Nederhemert of via de veerponten in Aalst en Brakel. Voor het openbaar vervoer en buurtbussen is de brug ook afgesloten. Voetgangers, (brom)fietsers, en nood- en hulpdiensten kunnen de brug wel gebruiken. Voor de scheepvaart kan de brug drie dagen niet worden bediend.

De N322, die in de Bommelerwaard bekend is als de Van Heemstraweg, is een 61 km lange provinciale weg van de A27 bij Nieuwendijk naar de A73 bij knooppunt Ewijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden