Organisator Max Lips bij de Zandmeren in Kerkdriel. Drie weekenden in augustus verandert dit terrein aan de Geersteeg in een festival-hotspot.
Organisator Max Lips bij de Zandmeren in Kerkdriel. Drie weekenden in augustus verandert dit terrein aan de Geersteeg in een festival-hotspot. (Foto: Loeki Bruinink)

Zomers sfeertje in Zandmeren City

Voeg de formules van Delicious Outdoor en Zandmeren Live bij de RIVM-coronarichtlijnen, flink shaken en je krijgt een verantwoorde partymix: Zandmeren City! Drie augustusweekenden lang kun je - op gepaste afstand van elkaar, maar wel samen - genieten van dit terrassenfestival. Gaan jij en je vrienden voor La Fuente, Baby Blue of Pascal Redeker? En wie zei daar iets over een Oktoberfest? Midden in de zomer? Wat een heerlijk vooruitzicht, zo’n spektakel aan het water!

door Loeki Bruinink

Kerkdriel - Een festival organiseren in coronatijd. Daar is lef voor nodig. Maar risico’s horen nou eenmaal bij het ondernemerschap, weet organisator Max Lips (26). “Zandmeren City is een goed doordacht evenement. We hebben ons licht opgestoken bij andere festivals. Daar zagen we dat het in deze tijd toch mogelijk is iets moois te organiseren. Vergunningen aanvragen heeft altijd al veel voeten in aarde. De coronamaatregelen maken dat nog complexer. Maar uiteindelijk zijn we er met gemeente Maasdriel uitgekomen.”

Wisselend muziekmenu
Drie weekenden in augustus, te beginnen op vrijdag de 14e, verandert een deel van de Zandmeren in een zomers festivalterrein. Met elke dag een ander muziekmenu. “De locatie aan de Geersteeg is perfect. We hebben 5.000 m2 voor 450 bezoekers per avond. Met ruime parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. De gloednieuwe sheltertent past precies tussen de bomen op het gras. Zo heeft iedereen vol zicht op het podium aan het water.”

Uiteraard dienen alle bezoekers zich te houden aan de algemene RIVM-richtlijnen. “En we hebben extra maatregelen getroffen. Zo kun je de tickets alleen digitaal bestellen, per tafel van twee of vier. Bij aankomst op het festivalterrein teken je in aanwezigheid van EHBO'ers een gezondheidsverklaring. Iedereen krijgt een vaste zitplaats toegewezen. Ruime paden en duidelijke bewegwijzering leiden je daarnaartoe. Dranken en happen worden grotendeels aan tafel geserveerd. Bij de eenrichtingsbar kun je alleen een kleine nabestelling doen. Ben je met een grote groep en wil je bij elkaar in de buurt zitten? Dan raden we je aan vroeg te komen.”

Durven verrassen
Dat het publiek hierop zit te wachten, blijkt wel uit de kaartverkoop. “Binnen een minuut waren vrijwel alle tickets voor vrijdag en zondag verkocht!” Dat succes betekent niet dat de organisatie het programma kopieert naar de andere twee weekenden. “Je moet durven verrassen. We denken zelfs aan een Oktoberfest!" Max’ ogen glimmen bij het idee van Duitse schlagers en schuimende pullen bier op een zomers terras.

“Geluidsoverlast voorkomen we door zo’n dertig kleinere boxen verspreid over het festivalterrein te plaatsen. Dan hoef je de volumeknop niet vol open te draaien om alle bezoekers van de muziek te laten genieten."

Alle festivalinfo vind je op www.zandmerencity.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden