Femke heeft haar diploma binnen en dat is een groot applaus waard.
Femke heeft haar diploma binnen en dat is een groot applaus waard. (Foto: Loeki Bruinink)

Vorstelijke diploma-uitreiking De Brug

De RIVM maatregelen maken heel wat creativiteit los, ook in het onderwijs. Dat bewijst School voor Praktijkonderwijs De Brug dinsdag 7 juli wel. De traditionele schoolverlaters-avond in een volgestouwde Poorterij is dit coronajaar vervangen door een ‘Walk thru’-ceremonie op school. Een voor een nemen de veertien geslaagden daar plaats op de troon voor een vorstelijke diploma-uitreiking.

door Loeki Bruinink

Zaltbommel - Femke voelt zich zichtbaar de koning te rijk op de goudkleurige zetel in de hal van School voor Praktijkonderwijs De Brug. Met een vers diploma in de ene hand en een smakelijk taartje in de andere laat ze zich glunderend op de foto zetten. Anderhalf jaar geleden kwam ze vanuit Tiel hier op school. Na een wenperiode kreeg ze vleugels. De toespraken van haar mentor Joanne en haar stagebegeleider Elly zijn dan ook lovend. Zelfs in coronatijd had Femke haar werk altijd keurig op tijd af. Het diploma heeft ze dan ook dik verdiend. Zorgvuldig zet ze haar handtekening eronder.

Applaus

Dit jaar nemen de geslaagden van De Brug hun applaus dus niet in een overvolle Poorterij in ontvangst, zoals voorgaande jaren. Het felbegeerde diploma krijgen ze op school, in bijzijn van directeur Hans van Gent, bovenbouw coördinator en stagebegeleider Elly Vergeer, een paar direct betrokken docenten en een handje vol gezinsleden.
De blijdschap van de geslaagden is er niet minder om. In een middag- en een avondsessie worden ze dinsdag 7 juli een voor een door de ‘walk-thru’ geleid. Die start met een feestelijk gebakje en drankje in de hal, gevolgd door de troonsessie met persoonlijke woorden van hun stagebegeleider en mentor, waarna de handtekening wordt gezet onder het diploma.
Met het verlaten van het schoolgebouw sluiten ze hun schooltijd bij De Brug definitief af.

Pensioen

Femke is een van de veertien leerlingen die in dit corona-schooljaar hun diploma Praktijkonderwijs op De Brug hebben behaald. Drie daarvan hebben ook hun Entree-diploma niveau 1 gehaald en stromen door naar het MBO niveau 2. Directeur Hans van Gent is trots op ze. Net als op zijn team, dat in coronatijd deze leerlingen naar hun diploma wist te loodsen. Ook Elly Vergeer zal dit jaar niet licht vergeten, als ze op 1 oktober - na ruim 40 jaar in het praktijkonderwijs te hebben gewerkt - met pensioen gaat. De laatste diploma-uitreiking op De Brug die ze samen met haar collega’s heeft georganiseerd, is een gedenkwaardige.

Oortjes

Femke gaat nog door met leren. Volgend schooljaar hoopt ze in Tiel haar Entree-diploma te halen. Ze kan het, daar hebben alle aanwezigen vertrouwen in. Als aandenken aan haar succesvolle Brug-tijd krijgt ze ook nog bluetooth-oortjes.
Nee, de diploma-uitreiking is dit jaar geen grootschalig evenement, maar wel een om te onthouden!

Loeki Bruinink
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden