Een geluk bij een ongeluk: Tekenschool in de natuur!

Wegens de coronacrisis kan de Tekenschool geen les geven in haar atelier in de Poorterij in Zaltbommel. De lessen worden daarom nu buiten gegeven!

Zaltbommel - Het lesgeven buiten in de blijkt een groot feest. Alle kinderen zijn ontzettend enthousiast en willen nu het liefste altijd buiten in de natuur les. Het speciaal hiervoor ingerichte 'Natuuratelier' van de Tekenschool is een bijzonder mooi natuurgebied, tussen de dijken, van ruim een hectare groot. Naast veel ongerepte natuur en ‘wildernis’ staan er hoogstam fruitbomen en er is een bloementuin. Onder de walnotenboom staat een grote werktafel en de pottenbakschijf. Voor als het regent staat er een grote tipi tent, gevuld met kussens en kleden om te schuilen.

In het Natuuratelier staan (op veilige afstand van de werktafel) ook de bijenkasten van imker Ad van Houten/Imkerij de Bijenwaard. De bijenkasten zijn door leerlingen van de Tekenschool prachtig beschilderd. Verder wonen er zeven schaapjes (een wild Schots ras die het gebied begrazen), uilen, ganzen, eenden (nu met hun baby-eendjes), ganzen en een nachtegaal.

Meer informatie over het Natuuratelier? Kijk dan op tekenschoolbommelerwaard.nl/natuuratelier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden