In het centrum kun je een herdenkingsexpositie over de Tweede Wereldoorlog bekijken.
In het centrum kun je een herdenkingsexpositie over de Tweede Wereldoorlog bekijken.

De Grote Rivieren geopend!

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is vanaf 1 juli weer open! Er is een nieuw aquarium met jonge steuren, een expositie over oorlog en bevrijding en een terugblik naar het verleden met de Klas van Toen.

Heerewaarden - De herdenkingsexpositie '75 jaar vrijheid' belicht de Tweede Wereldoorlog in Heerewaarden en omgeving. Indrukwekkend is het overzicht dat is gewijd aan het neerstorten van een AVRO Lancaster Bommenwerper in juni 1944 net voorbij het dorp. Tevens is geheel in de sfeer van de jaren veertig een Klas van Toen ingericht. In het klaslokaal zijn oude schoolfoto’s te zien, waarbij de vraag is wie de scholieren uit vroeger tijd (her)kent.

Blikvanger bij de entree is het nieuwe aquarium waarin een diamantsteur en een stellatussteur leven. De stellatussteur is één van de drie belangrijkste kaviaarleveranciers en kan wel twee meter lang en 80 kilo zwaar worden.

RIVM-maatregelen
Het centrum hanteert de geldende RIVM-maatregelen, daarom is vooraf reserveren voor een bezoek vereist, dat kan via de website, bcdegroterivieren.nl, of via 0487- 572 831. Het centrum is geopend op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 17.00 uur, donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en vrijdags op afspraak. Voor activiteiten geldt een toegangsprijs van 7,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden