Voorzitter Oranje Comité Kerkdriel Maikel van Hooft samen met eigenaar Marcel de Wildt van Café Babbels op de plek waar De 4 van Driel start.
Voorzitter Oranje Comité Kerkdriel Maikel van Hooft samen met eigenaar Marcel de Wildt van Café Babbels op de plek waar De 4 van Driel start.

Driels alternatief voor Vierdaagse

Oranje Comité Kerkdriel heeft goed nieuws voor wandelaars die zich hadden voorbereid en verheugd op de Nijmeegse Vierdaagse. Ze biedt een alternatief voor het afgelaste evenement: De 4 van Driel. Van 21 tot en met 24 juli kunnen lopers vanaf Café Babbels in Kerkdriel dagelijks een route van 30 of 40 kilometer afleggen. Volgens Nijmeegs gebruik gaat men ook de Waal en Maas over. Mét inachtneming van de RIVM-richtlijnen en mét de traditionele gladiolen ter afsluiting.

door Loeki Bruinink

Kerkdriel - Het is de tweede coproductie van vader Tommie en zoon Maikel van Hooft. Eerder dit jaar organiseerde het duo uit naam van het Oranje Comité Kerkdriel de Estafetteloop om het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Kerkdriel te halen. Helaas, die werd afgelast. Net als de Nijmeegse Vierdaagse waaraan Tommie voor de vierde en zijn broer Gerard voor de veertiende keer zouden deelnemen. “Al vanaf de eerste keer ben ik verslaafd aan dat evenement. Dat zit ‘m vooral in de eensgezindheid tijdens het leveren van een sportieve prestatie. Toen we hoorden dat de Nijmeegse Vierdaagse werd afgelast, besloten mijn broer en ik om diezelfde periode - waarvoor we toch al snipperdagen hadden aangevraagd - rond Kerkdriel vier dagen 40 kilometer te lopen. Maar dat wordt wel erg saai: je stapt met z’n tweeën de achterdeur uit en na een paar uur ben je weer thuis. En dat is het dan.” Net als de broers hadden veel lopers in en om de Bommelerwaard zich op de Nijmeegse Vierdaagse voorbereid en verheugd. Daarom besloten Tommie en Maikel om uit naam van het Oranje Comité Kerkdriel een Drielse variant van de Nijmeegse Vierdaagse te organiseren. De gemeente Maasdriel ging akkoord, onder de voorwaarden dat het geen groot evenement zou worden en de RIVM voorschriften strikt in acht worden genomen.

“We kunnen De 4 van Driel dus niet optuigen met blaaskapellen, eetkraampjes en ander publiekstrekkend vermaak. Wel zullen we de plaatselijke horeca erbij betrekken. Café Babbels aan het Mgr Zwijsenplein fungeert die vier dagen in juli als start en finish. Ergens halverwege de route is een controlepost. Maar deelnemers lopen op eigen risico en zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen.” De doelgroep kennende voorzien zij daarbij geen problemen.

Tommie heeft zich bij het uitzetten van de routes laten inspireren door de Nijmeegse Vierdaagse. “De eerste dag steken we ook de Waal over en de tweede dag maken we een ruime ronde om de stad, in dit geval Zaltbommel. De derde Drielse dag gaat over de Zeven Dijken in plaats van de Zeven Heuvelen en de laatste dag lopen we ook aan de andere kant van de Maas.”

De boodschap aan de lange afstandswandelaars in en rond de Bommelerwaard is helder: berg de wandelschoenen niet op en blijf trainen, om straks eensgezind De 4 van Driel uit te lopen. Inschrijven kan tot 13 juli. Deelname kost 10 euro. Na 160 kilometer wachten de gladiolen.

Inschrijven via www.OranjeComiteKerkdriel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden