Bart en Antoinette Leenders van boerderijwinkel Natuurlijk Kersvers bij hun coronaproof drive-in kraampje vol kersen, aardbeien, wafels en ijs.
Bart en Antoinette Leenders van boerderijwinkel Natuurlijk Kersvers bij hun coronaproof drive-in kraampje vol kersen, aardbeien, wafels en ijs. (Foto: Loeki Bruinink)

Kersen drive-in bij Natuurlijk Kersvers

De eerste Kersen drive-in van de Bommelerwaard is in gebruik! Natuurlijk Kersvers in Kerkdriel had afgelopen vrijdag de primeur. Coronaproof en zonder lang te wachten kun je vanuit je auto kersen kopen. In het kraampje staan de bakjes met rode Burlat verleidelijk uitgestald. Net als de aardbeien, het gemengd fruit, warme wafels en ijs. In no time rijd je weg met een auto vol vitamines.

door Loeki Bruinink

Kerkdriel - Bart en Antoinette Leenders zijn er vrijdagochtend klaar voor. Ze leggen de laatste hand aan de Kersen Drive-in die om 12.00 uur officieel van start gaat. De facebookpagina van Natuurlijk Kersvers, waarop ook de openingstijden staan, ontplofte bijna toen ze melding maakten van hun plannen voor die drive-in. “Vooral mensen in de risicogroepen, die in deze coronatijd liever niet in een winkel komen, zijn blij met deze oplossing. Vanuit hun auto kunnen ze, op veilige afstand, kersen en aardbeien kopen.” Maar ook liefhebbers van ijs en warme Brusselse wafels rijden graag langs het kraampje.

Doordeweeks van 12.00 tot 21.00 uur sla je linksaf op het parkeerterrein aan de Noordbeemderweg 8 om enkele tientallen meters verderop een keuze te maken uit al dat gezonde lekkers. De drive-in voert je langs de kersenbomen. “Mooi toch, dat je ziet waar het fruit vandaan komt?” Op de vier hectare vol bomen groeien zes kersensoorten. “De Burlat is het eerste rijp, daarna volgen de Marchant, de Vanda, Greenstar, Cordia en Regina. Het zijn de koninginnen onder de kersen. Ieder met hun eigen smaak.” Bart kan het weten. Al twintig jaar verkoopt hij kersen. Sinds 12 jaar doet hij dat vanuit zijn boerderijwinkel. Het kersen-gen kreeg hij mee van zijn ouders en hij gaf het op zijn beurt door aan zijn zoon. Die kwam met het idee van een drive-in.

Wat zal het zijn? Een kilo kersen, een pond aardbeien, een beker gemengd fruit? Je kunt ook zoet snacken met ijs gemaakt van eigen kersen of een warme Brusselse wafel met fruit en slagroom. In een mum van tijd is je bestelling klaar. Daar zorgen twee kordate medewerkers voor. Je pint of betaalt contant. En dat alles zonder je auto te verlaten. “Natuurlijk kun je de kersen en aardbeien als vanouds in onze boerderijwinkel kopen, naast alle andere fruit- en groentesoorten.” De familie Leenders ontvangt bezoekers vanuit het hele land. “Vanwege de kersen natuurlijk, maar ook vanwege het assortiment van de winkel én het terras in de boomgaard.” Rond de fruitbomen staan de tafels en stoelen ruim opgesteld. Je kunt er genieten van eigengemaakte appeltaart en soep. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline, de kabelbaan en speeltoestellen. “Op het hele terrein leven we de coronaregels strikt na.” Onder toeziend oog van kippen en geiten draaien vrijdagmiddag de eerste auto’s het pad naar de kraam op. Weliswaar is deze drive-in door corona ontstaan, maar het zou zomaar eens een blijvertje kunnen worden. Want hoe heerlijk is het om in het kersenseizoen een portie kersvers fruit te tanken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden