De nieuwe AED hangt aan de gevel van Esdoornstraat 8 in Kerkdriel.
De nieuwe AED hangt aan de gevel van Esdoornstraat 8 in Kerkdriel.

Nieuwe AED geplaatst in Kerkdriel

Onlangs is er aan de Esdoornstraat 8 in Kerkdriel een nieuwe AED geplaatst. Dit op initiatief van Anja Ackermans, burgerhulpverlener van hartslagnu.nl. 

Kerkdriel - "Door middel van het persoonlijk benaderen van buurtbewoners hebben we binnen een maand het benodigde bedrag opgehaald. Dit in samenwerking met de Hartstichting en een sponsorbedrag van 1.007 euro van Philips", aldus Ackermans. De AED hangt in een waterdichte buitenkast. Hij is vergrendeld met een pincode, burgerhulpverleners krijgen de code door middel van een SMS. Ookis de kast voorzien van nachtverlichting, alarm en een verwarming.

Er zijn in Kerkdriel maar vier AED's aangemeld die dag en nacht beschikbaar zijn. De overige AED's hangen vaak binnen of op openbare plekken, maar hangen buiten openingstijden achter slot en grendel. Ackermans wil dan ook een oproep doen: "Bedrijven, winkels en vereningen die een AED hebben hangen, meld dat bij hartslagnu.nl. Dan is de kans op overleven weer opzienbarend groter." Mensen die in het bezit zijn van een reanimatie/AED certificaat wil ze oproepen om zich aan te melden als burgerhulpverlener bij hartslagnu.nl. "Hoe groter het aantal burgerhulpverleners, hoe groter de kans op slagen."

Wil je een cursus reanimatie/AED volgen? Mail naar anja.ackermans66@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden