Mathé en Lilian van Goch (links) van kinderopvang de Vrijbuiter en Ruud van der Star van De Lispeltuut.
Mathé en Lilian van Goch (links) van kinderopvang de Vrijbuiter en Ruud van der Star van De Lispeltuut. (Foto: Eefje Gosma)

‘Zomerschool’ van start in Hedel

Onder de projectnaam ‘Lispeltuut meets Vrijbuiter’ starten Openbare Jenaplanschool De Lispeltuut en kinderopvang de Vrijbuiter een exclusieve samenwerking, te beginnen met een ‘zomerschool’.

Hedel - Op basis van een gezamenlijke visie op de ontwikkeling van kinderen passen De Lispeltuut en Vrijbuiter op een natuurlijke manier bij elkaar. Daarom hebben ze besloten intensief samen te gaan werken. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de ‘zomerschool’. Deze zomerschool zal in de eerste week van de zomervakantie plaatsvinden en is bedoeld voor leerlingen van De Lispeltuut die vanwege de thuissituatie of omdat het op school ‘allemaal niet vanzelf gaat’ wel een weekje extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Omdat het kan dat het om leerlingen gaat uit minder draagkrachtige gezinnen is een oplossing voor de financiering gezocht en gevonden. Hierdoor hoeven deelnemers maar een zeer geringe bijdrage te betalen.

Leren van de omgeving
De week zal een thema meekrijgen en vooral worden ingevuld met ‘leren van en met de omgeving’. De boerderij en het ruime, uitdagende buitenterrein bieden tal van aanknopingsmogelijkheden voor praktisch rekenen, taal, biologie, enzovoorts. Te denken valt aan het maken van een herbarium, vogelboek, rekenen met liters melk van de koeien en woordenschatoefeningen met wat ze om zich heen zien en beleven. Maar ook gaan ze de wei in, deinen mee met de wind, beleven de natuur, en worden de ervaringen met elkaar gedeeld en volgen ze hun eigen ontwikkelingspad.

De week wordt verzorgd door een leerkracht van Openbare Jenaplanschool De Lispeltuut en een pedagogisch medewerker van de Vrijbuiter. Daarnaast zal een vrijwilliger ondersteunen.

Op de zomerschool zal plaats zijn voor maximaal 16 leerlingen die door de leerkrachten van De Lispeltuut geselecteerd worden op grond van bovengenoemde criteria. De zomerschool is een pilot. Na evaluatie zal bekeken worden of het concept verder binnen de gemeente kan worden uitgerold.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden