De leden van KHSC Kerkdriel zitten niet stil in deze periode!
De leden van KHSC Kerkdriel zitten niet stil in deze periode!

KHSC Kerkdriel gaat gewoon door!

Uiteraard heeft ook KHSC Kerkdriel (de harmonie) te maken met de coronamaatregelen. De orkesten kunnen niet repeteren en al meerdere optredens gingen en gaan niet door. Ook is inmiddels de zomermarkt op d’n Delkant inmiddels geannuleerd. Toch gebeurt er van alles binnen de vereniging en merken bewoners dat ze niet stilzitten.

Kerkdriel - Wat doen ze wel? De lessen gaan op afstand, via mailopdrachten, met beeldbellen en ook eigen filmpjes. Daarnaast zijn er al meerdere bijeenkomsten van de orkesten of groepjes geweest via Zoom. En de muzikanten oefenen uiteraard thuis wat vaker als eerst. Ook de bewoners merken dat we wel met de muziek bezig blijven. Zo hebben veel muzikanten voor hun huis, op een straathoek en zelfs op de kerktoren van de NH-kerk het Wilhelmus geblazen en zelfs ook bij het hijsen van de vlag op koningsdag. Op 4 mei hebben veel muzikanten voor hun deur de Taptoe geblazen.

En dan de Leijenstein. Daar zijn (leerling)muzikanten begonnen om alleen, of met tweeën, op te treden voor de mensen die nu geen bezoek ontvangen. Dat geldt ook voor een aantal jarigen. Diverse jarigen zijn verrast door het ‘lang zal ze leven’, geblazen voor hun eigen deur, door enkele muzikanten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden