Column: Verschil

Door Johan Cahuzak

Daar ben ik weer. Terug op het oude nest van De Toren en ik ben er blij mee. Wel lichtjes andere tijden. Opeens zijn we een dictatuur en ik haast me te zeggen dat ik daar mee kan leven. Petje af voor veel politici.

Dat zo’n crisis wat om het lijf heeft, hoef ik jullie niet meer te vertellen. Wie beweert elke nacht even rustig te slapen als voor corona, spreekt net zo veel de waarheid als Poetin over de huidige olieprijzen.

En dan boodschappen doen. In gewone tijden vind ik het al prima om van veel mensen anderhalve meter afstand te houden. Ik kan er zo een paar noemen waarbij ik graag anderhalve zeemijl in acht neem. Maar als ik voor een leeg schap sta, hoor ik de stem van mijn moeder: “In de oorlog….” De schat, ze hamsterde bij de Cubacrisis van 1962. Koffie, thee, wat blikken en vooral veel zware shag, voor mijn vader. Maar ze vergat de vloeitjes…

Wat mij verder opviel, was het verschil tussen Waardenburg en Zaltbommel. Ik doe boodschappen in beide plaatsen, respectievelijk bij de Coop en Albert Heijn. Bij laatstgenoemde was immer het toiletpapier uitverkocht. Er stond tot twee keer toe alleen nog maar een zeer milieuvriendelijk en helaas dus duur familiepak. Ook al opmerkelijk maar daar kom ik na de crisis wel op terug.

Bij de Coop in Waardenburg kon ik immer zelfs mijn favoriete papiertje kopen. Dat zegt veel, Zaltbommel. Heel veel. Wordt het tijd ons leven te beteren?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden