Toneelgroep Van Alles Wa speelt als allereerste groep het stuk Camping aan de Rijn van Carl Slotboom.
Toneelgroep Van Alles Wa speelt als allereerste groep het stuk Camping aan de Rijn van Carl Slotboom.

Van Alles Wa met 'Camping aan de Rijn'

Het voorjaar lijkt bij uitstek de periode waarin lokale toneelverenigingen hun uitvoering op het toneel brengen. Zo ook in Rossum. Toneelgroep Van Alles Wa staat op zaterdag 14 maart weer op de planken in Dorpshuis de Parel.

Rossum - Zoals het publiek gewend is van Van Alles Wa is er ook dit jaar weer gekozen voor een komedie. De Rossumse club is fan van toneelschrijver Carl Slotboom en brengt zijn hagelnieuwe stuk Camping aan de Rijn op het toneel. Een primeur, want dit stuk is nog niet eerder in Nederland opgevoerd.

In Camping aan de Rijn wordt het publiek meegenomen in de hilariteiten die op camping Loreleyblick afspelen. Herman en Lies brengen daar hun vakantie door, maar die wordt heel anders dan ze zich voorgesteld hadden. Vooral als de moeder van Lies en haar nieuwe vlam Job onverwachts langskomen. Dakloze zwerver Dirk die het bankje vlakbij Herman en Lies tot zijn domein gemaakt heeft en zich overal mee bemoeit is voor de campinggasten een ware plaaggeest. De naïeve rugzaktoerist Rianne wandelt voorbij en neemt ook haar intrek op het bankje. Kampeerders Mira en Fred maken het verhaal compleet, zeker als blijkt waarom Fred speciaal deze camping heeft uitgekozen voor hun vakantie.

Onder leiding van regisseur Loesjean van Krieken is Van Alles Wa weer maanden van voorbereidingen achter de rug om het publiek een avondje lachen te kunnen bieden. "We hebben er weer hard voor gewerkt om een mooie uitvoering neer te kunnen zetten en ik denk dat we daar zeker in gaan slagen", aldus de Heerewaardense. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, werd zelfs de schrijver van het stuk, Carl Slotboom, naar Rossum gehaald. Van Krieken: "Hij heeft de toneelspelers en mij een workshop gegeven, wat heel waardevol is gebleken. Het is fijn om de typetjes vanuit de ogen van de schrijver vorm te kunnen geven."

Tournee
Omdat al die maanden voorbereiding niet zomaar verloren mogen gaan na één uitvoering gaat Van Alles Wa ook dit jaar weer op tournee met hun voorstelling. Op 14 maart staan ze om 20.00 uur in Dorpshuis de Parel in Rossum op toneel, op 21 maart om 20.00 uur in MFC de Steen in Heerewaarden en tenslotte op 28 maart om 19.30 uur in Kulturhus de Leyenstein in Kerkdriel.

Kaartjes kosten 8,50 euro voor Rossum en Heerewaarden zijn te koop bij Coop den Boer in Rossum of te reserveren via 06- 361 267 45 of vanalleswa@hotmail.com. Kaartjes voor Kerkdriel zijn alleen te reserveren.

Meer berichten