Lezing Matthäus Passion

Rienk Bakker, dirigent van de komende Matthäus Passion in Zaltbommel heeft een persoonlijke kijk op Bach’s meesterwerk. Op zondag 8 maart om 15.00 uur in de Gasthuiskapel in Zaltbommel licht hij deze kijk op dit meesterwerk van Bach in een lezing toe. Welke keuzes maakt hij met betrekking tot wat hij wil overbrengen in zijn uitvoering en waar liggen de voor hem bijzondere aandachtspunten. “In de Matthäus Passion zitten zoveel speciale momenten en emoties verborgen, dat ik het publiek die wil laten meebeleven”, aldus Bakker.

Zaltbommel - Rienk Bakker brengt de uitvoering als dirigent van het Brabants Kamerkoor, aangevuld met projectzangers uit de Bommelerwaard. “De Matthäus Passion geldt toch als een van de grootste werken uit de muziekgeschiedenis. Een prachtig stuk met zoveel verschillende aspecten. Het is altijd weer boeiend hiermee aan de slag te zijn,” aldus Bakker. “Gedurende de lezing licht ik een aantal aspecten uit en geef ik daarop mijn visie.”

Vanaf 14.30 uur ben je welkom, de lezing begint om 15.00 uur. Het bijwonen van de lezing is mogelijk voor 7,50 euro, inclusief consumptie. Besluit je echter om na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 4 april in de Sint Maartenskerk te kopen, dan ontvang je 5 euro korting op de aanschafprijs van de toegangskaart. Zo betaal je 35 euro in plaats van 40 euro. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is niet mogelijk. Tickets zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Meer berichten