De Verliezers wordt opgevoerd op 27, 28 en 29 maart in dorpshuis De Kil.
De Verliezers wordt opgevoerd op 27, 28 en 29 maart in dorpshuis De Kil.

Hurnsche Uylen gaan voor de lach

Nog maar een paar weken te gaan en dan kan het publiek weer komen kijken naar een voorstelling van Theatergroep De Hurnsche Uylen uit Hurwenen. Op 27, 28 en 29 maart voeren de spelers, onder aanvoering van regisseur Lotte Melisse, het blijspel ‘De Verliezers’ op in dorpshuis De Kil.

Hurwenen - Met de nieuwe regisseur werd gekozen voor een genre wat al even niet door de 'Uylen' was opgevoerd, maar wel altijd hoog op het verlanglijstje stond: het blijspel. Een stuk waar vooral veel te lachen en te verbazen valt.

De Verliezers
Het stuk De Verliezers speelt zich af in de Dorpsstraat van Hurwenen, waar zojuist de hoofdprijs van de postcodeloterij is gevallen. Hierdoor is iedereen miljonair geworden en alles wordt uit de kast gehaald om dit heuglijke feit te vieren. Er komt zelfs een cameraploeg van de landelijke televisie om het geluk vast te leggen. Er is echter één gezin dat achter het net vist; moeder Trees (Mieke Verhoeven) heeft een maand geleden de postcodeloterij opgezegd in ruil voor een bijdrage aan een lokaal goed doel. Als een tv-presentatrice daar lucht van krijgt, ziet zij een enorme kans en ontstaat de realitysoap ‘De Verliezers’ rondom het gezin dat moet rondkomen van de opbrengst van de frituurzaak van pa (Wim Tieman) en daarnaast zal moeten leren omgaan met de rijkdom van de buren.

Cast
De cast bestaat uit bekende Uylen Mieke Verhoeven, Wim Tieman, Joke Willemse, Ad en Riek Muilwijk, Dick van Santen, Berga Muijlwijk, Marijke Nuijen en Lenie Westerink, maar dit seizoen zijn er ook twee nieuwe gezichten. Uit Zaltbommel is Lennart Puijker aangesloten. Hij speelt een inhalige jurist die er voor de familie nog enig financieel gewin probeert uit te slepen. Ook Natasja Comans, die vorig jaar nog hand-en-spandiensten verrichtte, staat dit jaar op het podium met een fraaie rol als dochter van het onfortuinlijke gezin.

Kaartverkoop
De Verliezers wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart om 20.00 uur opgevoerd. Op zondag 29 maart begint de matineevoorstelling om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hurnsche-uylen.nl, bij COOP Den Boer in Rossum of aan de kassa in dorpshuis De Kil op voorstellingsdagen (vanaf een uur voor aanvang).

Kijk voor meer informatie op www.hurnsche-uylen.nl.

Meer berichten