In 2016 werd gejuicht voor 35.088 euro in 2019 voor 34.858 euro. Iedere euro is welkom, maar 36.000 euro zou een mooi jubileumbedrag zijn.
In 2016 werd gejuicht voor 35.088 euro in 2019 voor 34.858 euro. Iedere euro is welkom, maar 36.000 euro zou een mooi jubileumbedrag zijn.

Aftrap van tiende Villa Pardoesdag

Het harde werken is begonnen! Over een paar maanden wordt in Gameren voor de tiende keer de Villa Pardoesdag gehouden. Op het terrein van voetbalvereniging GVV'63 worden dan verschillende activiteiten gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

door Jetty Duister

 Gameren - Het organisatiecomité bestaat uit zeven personen die alle lijntjes uitzetten om zo'n dag tot een succes te maken. Robert Vos is vooral bezig met sponsorwerving buiten de gemeentegrenzen. Over de stand van zaken, de actie- en knelpunten en de kracht van vrijwilligers vertelt hij graag.

Koeschijten
"Op 20 juni vieren we ons tienjarig jubileum. In die tien jaar is er best wat veranderd. Een aantal commissieleden stopte en dat is jammer, maar je moet door. Zo gaan we terug naar een ééndaags evenement. De zaterdagmorgen begint met de Gold toertocht en 's middags is het Walking Footballtoernooi. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd en er zijn dans demo's. We willen dat er voor iedere leeftijd iets te beleven is." Hoe wordt er geld ingezameld? "We gaan rond het middaguur 'koeschijten'. Een veld is ingedeeld in 500 vakken, loten eigenlijk. Een 'vol' vak is prijs. Net als voor de acht er omheen. Door mee te fietsen met de toertocht draagt jouw hele inschrijfgeld bij aan de actie. Verder is alles vrij toegankelijk. We hopen natuurlijk dat de portemonnees opengaan bij de veiling vanaf 17.00 uur. Wie geen cash op zak heeft, kan pinnen." Daarnaast probeert de organisatie alles gesponsord te krijgen om de kosten zo laag mogelijk te houden. De veilingitems zijn spraakmakend. Hoe is dat gelukt?

In luchtmacht luchtballon?
Naast heel veel sponsors uit de buurt, zoals Den Eelder uit Well en Welkoop - Zaltbommel, heeft Vos het voor elkaar gekregen ook landelijke ondersteuners binnen te halen. Wat was de tactiek? "Sponsors werven blijft lastig. Je moet een beetje brutaal zijn. Ik doe dit nu twee jaar. Mijn werkwijze? Beginnen met het versturen van 5.000 mails aan bedrijven in het hele land. Van de meerderheid krijg je helemaal geen enkele reactie. Duizend keer krijg je een 'nee' en met die vijftig ondernemers die wel positief reageren, ga je aan de slag. En daar zijn al mooie dingen uitgekomen. Zo kun je bij de veiling bieden op een ballonvaart met de luchtmacht: afrekenen en gelijk instappen! Of wat denk je van een verblijf in het beroemde Amsterdamse vijf sterren hotel L'Europe. Je moet wel komen om te kunnen bieden. Een streefbedrag hebben we niet. We zijn blij met iedere euro die we door kunnen geven aan Villa Pardoes." De verblijfskosten voor een vakantieweek voor één gezin bedraagt 2.500 euro. Die worden betaald uit de pot van de Stichting Natuurpark De Efteling. "Die pot moet gevuld blijven en daar doen wij heel graag aan mee. Wij zetten ons graag in om zoveel mogelijke gezinnen met een ernstig ziek kind een unieke vakantieweek aan te bieden." Naast de voorbereidende werkzaamheden zijn er op de dag zelf veel handen nodig. In het comité zitten naast Robert Vos, zijn vrouw Eveline, Erika Swart, Linda Verzeijl, Jolante van Hemert, buurtsportcoach Nick Linnenbank en namens Villa Pardoes Gert-Jan van Boxel. "Maar we kunnen het niet af met dit groepje. Bij deze een oproep om je als vrijwilliger aan te melden."

Voor de vroege vogels op de fiets begint de 20e juni om 08.30 uur. Waar gaat de tocht vanuit Gameren naar toe? "Voor de meer ervaren wielrenners is het een rit van 100 kilometer. Op de helft kan gestopt worden om te lunchen bij Villa Pardoes. De meer recreatieve en elektrische fietsers zijn 50 kilometer onderweg in de regio van Gameren. Vorig jaar hadden we pech met het weer. Dat kan gebeuren. Zo'n toertocht moet groeien qua deelnemers. We hopen op de komst van zo'n 500 tot 750 fietsers. In de middag begint dan het Walking Football. Voor dit toernooi van 60+ hebben we het team van RKC Waalwijk gevraagd en we verwachten dat teams van voetbalverenigingen uit de regio meedoen. Maar je kunt ook zelf een groepje mannen en/of vrouwen samen te stellen en meldt die dan, graag snel, aan."

Alle informatie staat op www.villapardoesdag.nl en mailen kan naar info@villapardoesdag.nl. Vorig jaar werd bijna 35.000 euro opgehaald. Wat zou het fantastisch zijn als de organisatie op het moment suprême Gert-Jan van Boxel van Villa Pardoes een nog dikkere cheque kan geven. In de Kaatsheuvelse vakantieappartementen kunnen dan weer gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar die een levensbedreigende ziekte hebben gratis vakantie vieren.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden