Duizend euro voor koala's opgehaald

Groep 5 van basisschool De Schakel in Ammerzoden heeft maar liefst 1.022,55 euro opgehaald voor de koala's in Australië. Dat deden ze door statiegeld flessen op te halen en tijdens de open dag hadden ze een eigen stand waar ze zelfgebakken koekjes verkochten. Ze hadden 600 koekjes gebakken en binnen een half uur waren ze uitverkocht.

Ammerzoden - Het idee kwam van Hugo van Harsel (8). Zijn vriendje Alec Holten (9) gaat binnenkort voor een langere tijd naar Australië. Hugo wilde graag geld inzamelen voor de koala's, en dan zou Alec dat geld aan een koalaopvang kunnen doneren. Het idee werd door de klas opgepakt en al snel hielp iedereen mee.

Afgelopen vrijdag werd de actie gestopt en konden ze het geld tellen. Aan de klas werd een prachtige cheque uitgereikt van 1.022,55 euro. Een enorm bedrag dat de klas helemaal zelf bij elkaar had verzameld. Van een deel van dit bedrag heeft de klas een koala geadopteerd, Lismore Rose, die permanent in het koalaziekenhuis in Port Macquarie in Australië verblijft. In de klas prijkt nu een foto van Lismore Rose en een certificaat van adoptie. De rest van het geld wordt gedoneerd aan een koalaopvang in Australië.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden