Het enige echte carnavalsembleem van SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard. De opbrengst van de verkoop gaat in zijn geheel naar KWF.
Het enige echte carnavalsembleem van SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard. De opbrengst van de verkoop gaat in zijn geheel naar KWF.

SamenLoop voor Hoop: Lopte mee?

Heb je 'm al, het SamenLoop voor Hoop 2020 carnavalsembleem? Je kiel of jasje fleurt er enorm van op! En nog belangrijker: je steunt daarmee het onderzoek naar kanker. Robert van Dijk tekende voor het ontwerp: een vrolijk kreeftje in carnavalsoutfit dat de aandacht vestigt op de 24-uurs loop die dit jaar op 6 en 7 juni rond Kasteel Ammersoyen plaatsvindt. Lopte mee?

door Loeki Bruinink

Bommelerwaard - Het is een mooie traditie: ieder jaar naai je een nieuw embleem op je vertrouwde carnavalsjas of kiel. Veel carnavalsverenigingen ontwerpen jaarlijks een embleem, meestal gekoppeld aan een thema. Nu heeft SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard 2020 er ook een. Met de derde editie van dit 24 uur durend wandelevenement rondom Kasteel Ammersoyen wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De verkoop van het embleem draagt daar alvast aan bij.

Hart voor loop én carnaval
Marion Kooijman-Van Lokven is niet alleen voorzitter van de samenloop, maar ook een groot liefhebber van carnaval. Ze was dan ook meteen te porren voor het idee een carnavalsembleem voor de samenloop te laten ontwerpen. Ze schakelde vormgever Robert van Dijk in, ook een fanatiek carnavalsvierder. De eigenaar van Reclamestudio NOOH maakte geheel belangeloos een ontwerp. "Omdat ik de samenloop een warm hart toedraag én een groot carnavalshart heb", aldus Van Dijk, die in carnavalstijd als Prins Gijs XVI door 't Malse Arckeldurp gaat. "De keuze voor een kreeft was snel gemaakt. Dat is het symbool voor kanker." Lisette Pennink van BW Borduurwerken in Ammerzoden draaide vervolgens overuren om het embleem in een oplage van 150 stuks op tijd af te krijgen. Het lukte haar. In november, tijdens het Aonslingerbal in De Weesboom, was het embleem al voor het eerst te koop. Volgens de slogan 'Hier wordt genaaid voor SamenLoop voor Hoop' bevestigde Pennink het daar ter plekke op jassen en kielen.

Voor wie nog geen vrolijk kreeftje op zijn carnavalsoutfit heeft, is er goed nieuws: het embleem is nog te koop. Online of in de winkel bij Bas Bastiaans en BW Borduurwerken, voor 7,50 euro per stuk. Ook verkrijgbaar bij de evenementencommissie van SamenLoop voor Hoop. Zo lang de voorraad strekt. De opbrengst gaat in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding. Mochten er nog emblemen over zijn na de carnaval, dan is dat geen probleem. "Ze staan ook prachtig op een wandelshirt!", laat Kooijman-Van Lokven weten.

De embleemverkoop is slechts één van de acties waarmee vrijwilligers van SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard geld voor kankeronderzoek inzamelen. Op weg naar de 24-uurs loop op 6 en 7 juni organiseren de deelnemende teams nog veel meer voor dit goede doel. Houd de Facebookpagina dus in de gaten. Of beter nog: Loop mee!

Kijk voor meer info op www.samenloopvoorhoop.nl/bommelerwaard.

Meer berichten