Het comité DSC Challenge4Life wil in voetbalweekend samen met alle leden en supporters zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.
Het comité DSC Challenge4Life wil in voetbalweekend samen met alle leden en supporters zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

DSC Kerkdriel wil scoren tegen kanker

Het weekend van 12, 13 en 14 juni hebben leden en supporters van voetbalvereniging DSC Kerkdriel één gezamenlijk doel: scoren tegen kanker. Met onderlinge wedstrijden en verrassende activiteiten gaan ze geld inzamelen voor kankeronderzoek. Iedereen, van jong tot oud, komt daarvoor in beweging. Oud-trainer Ad van Alebeek heeft dat weekend weer even de touwtjes in handen op de sportvelden aan de Ipperakkeren.

door Loeki Bruinink

Kerkdriel - Het was Ad van Alebeek (66) die met het idee voor het voetbalevenement kwam. De man uit Den Dungen trainde van 1977 tot 1980 en van 1986 tot 1989 de selectie bij DSC. Ook na die tijd bleef hij zich op afstand betrokken voelen bij de blauwwitte club. "Ik speelde al langer met het idee om een evenement te organiseren, waarmee geld voor kankeronderzoek kan worden ingezameld. Van de teams die ik bij DSC trainde, zijn inmiddels vijf spelersvrouwen en een speler overleden aan kanker. En deze ziekte zorgde bij nog veel meer leden en hun gezinnen voor verlies. Ga maar na: een op de drie mensen krijgt met kanker te maken."

Van Alebeek legde zijn idee voor aan het bestuur. "In eerste instantie dacht ik aan een 24-uurs evenement, maar daar kregen we van de gemeente geen toestemming voor. Nu wordt het een voetbalweekend, dat aansluit op de jaarlijkse feestweek. Dat is handig, want dan staat er al een tent." Nadat Van Alebeek zijn plannen kenbaar had gemaakt, sloten zich al snel acht andere supporters van DSC aan: Marc en Karin Brekelmans, Angela van Bokhorst, Elise de Ree, Gijs en Riek van Hemert, Johan Kooyman en Maartje de Grouw. Allemaal verloren ze dierbaren aan kanker en hebben ze net als Van Alebeek een blauwwit hart. Eind januari richtten ze samen de Stichting DSC Challenge4Life op. "We gaan ervan uit dat het geen eenmalig evenement blijft."

En nu is het balletje aan het rollen. Wat Van Alebeek betreft mag daar flink wat vaart achter zitten. "Er moet nog veel gebeuren voordat de burgemeester op 12 juni om 19.30 uur de aftrap doet bij de openingswedstrijd. We moeten ideeën verder uitwerken, verhalen vastleggen, sponsors benaderen, een Oldstars-team formeren en energie steken in een eigen Facebookpagina en website. Maar als iedereen die DSC een warm hart toedraagt zich inzet, kunnen we samen scoren tegen kanker."

Het is de bedoeling dat de veertig deelnemende teams geld inzamelen. Naast de onderlinge wedstrijden is er ook volop entertainment in en rond de tent. "Vooral lokale BN'ers schakelen we hierbij in. We willen heel Kerkdriel erbij betrekken." Zondag 14 juni om 19.00 uur eindigt het voetbal-evenement. De volledige opbrengst zal daarna worden verdeeld onder drie stichtingen. "Support Casper richt zich op de bestrijding van alvleesklierkanker, Ruby en Rose op behandeling van gynaecologische kanker en Villa Joep op onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Challenge4Life laat zien dat DSC ook iets wil betekenen voor anderen. Dit weekend kent straks alleen maar winnaars."

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden