Mevr. v.d. Dungen uit Kerkdriel, naamgeefster van ‘Het Carillon’.
Mevr. v.d. Dungen uit Kerkdriel, naamgeefster van ‘Het Carillon’. (Foto: )

Wie bedacht de naam?

Veertig jaar geleden werd door de eerste uitgever een prijsvraag uitgeschreven om een naam te bedenken voor de uitgave van deze krant. Uit de ruim honderd namen die aan de redactie werden toegestuurd, was het niet makkelijk een keuze te maken.

Velddriel - Alle ingezonden namen werden voorgelegd aan de toenmalig burgemeester van Maasdriel, Mr. H.W. Pannekoek. Deze was zeer enthousiast over het grote aantal inzendingen, temeer omdat uit alle dorpen namen waren binnengekomen. De burgemeester vond vrijwel alle namen erg goed, maar sprak uiteindelijk de voorkeur uit voor de naam 'Het Carillon'. Het was mevr. Jozien v.d. Dungen uit Velddriel die uit de bus kwam als winnares.

Mevr. v.d. Dungen kwam via een ingeving aan deze naam, toen zij een wandeling maakte door het centrum van Maasdriel en toen het sinds kort geïnstalleerde carillon in het gemeentehuis hoorde spelen.

Wij zijn tot op de dag van vandaag mevr. v.d. Dungen zeer erkentelijk voor haar inzending. Zij is nog steeds woonachtig in Velddriel en lacht ons vriendelijk toe op de recent genomen foto.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden