John Hooijmans kende Het Carillon omdat zijn oma in Velddriel woonde. Jaren later stond hij er zelf in toen hij de garage van Nico en Ans Hooijkaas overnam.
John Hooijmans kende Het Carillon omdat zijn oma in Velddriel woonde. Jaren later stond hij er zelf in toen hij de garage van Nico en Ans Hooijkaas overnam. (Foto: )

Straatpraat: Stond u ooit in Het Carillon?

Lange tijd had Het Carillon een item waarin dezelfde vraag gesteld werd aan een drietal mensen. Ooit heette dat 'Onder de douche' en later werd dat 'Straatpraat'. Voor deze uitgave is dit item voor even nieuw leven ingeblazen. De vraag voor deze ene keer is: 'Stond u ooit in Het Carillon en hoe was dat?'

door Hanneke Roos

Karin Leijten, uit Vught: "Ja, ik woonde nog niet zo lang in Rossum en werkte bij Sonnevelt opleidingen. Ik ging door het interview anders kijken en nadenken over hoe ik Sonnevelt zag. Ik vind het niet spannend om in een krant te staan, maar het gesprek moet leuk zijn. Het is natuurlijk wel fijn als, naar aanleiding van een artikel, de reacties positief zijn."

"Ik vind Het Carillon een leuke positieve krant. Er is zoveel aandacht voor negativiteit dat een krant als Het Carillon lekker toegankelijk is. Ik zou het leuk vinden als in de toekomst er een item in zo komen met markante mensen, een soort Man bij Hond, maar dan regionaal.

Bertus de Leeuw
"Ik ben geboren en getogen in Kerkdriel. Een paar keer heb ik in Het Carillon gestaan. Met mijn studio, met de opening van het kunstproject afgelopen jaar en met carnavalsnummers en de raad van elf. Ik vond eigenlijk allemaal erg leuk. Ik heb op de lagere school, met een paar vriendjes, nog een krantje uitgegeven. Wij namen artikelen over, plakten die aan elkaar en tekenden erbij."

"Vroeger vond ik Het Carillon leuker om te lezen. Ook mis ik het oude papiersoort. Als ik een advertentie zie van een winkel in Oss, vraag ik me af hoe relevant dit is. Ik snap het wel, maar het doet een beetje af aan het leuke kneuterige van een lokale krant. Er staan nog steeds interessante en leuke artikelen in, maar iets meer echt gericht op Maasdriel zou fijn zijn."

John Hooijmans
"Ik kom uit Dreumel, maar kende, voor ik hier kwam wonen, Het Carillon doordat mijn oma in Velddriel woont. Zij heeft er meer dan eens ingestaan. Met mijn vrienden uit Rossum en Kerkdriel en 'Lorreslurpers' heb ik ook in Het Carillon gestaan. "Toen ik de garage van Nico en Ans Hooijkaas overnam stond ik samen met hen in de krant. Dubbel spannend, want je bent onbekend in de omgeving en je moet maar afwachten hoe je aan komt en of het allemaal gaat lukken én je staat in de krant. Ik vind het, net als Nico en Ans vroeger, belangrijk om een dorpsgarage te zijn. Het is mooi om met techniek en met mensen te werken. De nieuwe technieken houden met scherp en ik heb in afgelopen zeven jaar, mede dankzij de mensen, nog geen moment spijt van gehad dat ik deze stap naar Heerewaarden genomen heb."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden