Eén van de eerdere concerten in oefenhal de Heerlijkheid.
Eén van de eerdere concerten in oefenhal de Heerlijkheid. (Foto: Archief Sint Caecilia)

Filmconcert fanfare Sint Caecilia

Fanfare Sint Caecilia uit Ammerzoden trakteert ons regelmatig op mooie concerten. We herinneren ons nog het concert in de kerk in Ammerzoden met Karin Bloemen. Driekskes Nacht staat ook nog in het geheugen gegrift. Ze weten altijd goed uit te pakken na vele, vele uren repeteren. Niet alleen de St. Willibrorduskerk, maar ook de oefenhal aan de Hoge Weide werd al eerder omgetoverd in een concertzaal. Persoonlijk herinner ik me nog het concert samen met de destijds in Ammerzoden spelende rockband Highway 68. Deze keer is ook de oefenhal van handboogvereniging De Heerlijkheid weer aan de beurt om als concertzaal te fungeren.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - Op zondag 15 december verzorgt de fanfare een filmconcert. Deze editie is er gekozen om bekende filmmuziek te brengen in fraaie fanfare arrangementen. Het fanfare orkest staat onder leiding van dirigent Gert Jan Rongen en het gastoptreden van het opleidingsorkest zal geleid worden door Bryan Verel. Fanfare Sint Caecilia is ook al weer een tijdje voorzien van een slagwerkgroep. Deze zullen ook een steentje bijdragen aan het concert. Zij brengen, onder leiding van Ron van Vuren, hun stukken ten gehore. Voorzitter Pim Polderman opent de middag en de gasten worden dan vervolgens in het programma meegenomen door Tanja Deckers. Zij zullen vol trots fraaie stukken aankondigen, zoals 'Out of Africa', 'Bohemian Rapsodie', The Godfather', Mamma Mia' en stukken uit diverse Disney-films. Voor velen zal dit zeker een feest der herkenning worden. Iedereen kent wel een film waarvan de titelsong is opgenomen in dit mooie, volle programma.

Lange voorbereiding
Een concert van dit kaliber vergt altijd veel voorbereiding voor de Ammerzodense fanfare. Eerst is het altijd zoeken naar de juiste bezetting. Inmiddels heeft fanfare Sint Caecilia deze alweer aardig op orde en zien we ook weer wat jeugd aansluiten. De fanfare heeft wat moeizame jaren gekend, maar is weer vol enthousiasme. Dit zien we terug aan het opleidingsorkest en aan de slagwerkgroep die al weer een tijdje floreren. Met het zoeken en beoordelen van de arrangementen is het ook belangrijk om naar de bezetting te kijken qua niveau. iedereen die aan het concert deelneemt moet er plezier aan kunnen beleven maar zeker ook uitgedaagd worden. Dit hebben we al een aantal keren terug gezien in de vorige concerten. Telkens weer lukte het om een fraai resultaat neer te zetten door onze lokale muzikanten. Dat dit gepaard gaat met bloed, zweet en tranen hoef ik u niet te vertellen. Kortom aan de muzikanten en hun begeleiders zal het niet liggen om weer een onvergetelijke middag te gaan verzorgen.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij Primera in Ammerzoden. Deze kosten 8 euro. Aanvang van het concert is 14.00 uur en vind plaats in de oefenhal, aan de Hoge Weide in Ammerzoden (bereikbaar via het industrieterrein).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden