Aart Donker krijgt lintje opgespeld

Aart Donker (72) ontving vorige week een lintje voor zijn 45 dienstjaren bij de jeugdbrandweer in Waardenburg. Hij kreeg het lintje opgespeld door coördinator van de jeugdbrandweer Gelderland-Zuid, Jan van Amerongen. Donker wist van niets. Het zou een gebruikelijke vergadering zijn op de brandweerkazerne in Hedel toen zijn gezin ineens binnen kwam vallen en hij het lintje overhandigd kreeg.

Hedel - Donker zet zich al 45 jaar belangeloos in voor de jeugdbrandweer in Waardenburg. Maar dat is niet het enige. Ook is het plaatsvervangend coördinator van de jeugdbrandweer Gelderland-Zuid. Maar hij doet nog veel meer. Zo haalt hij voertuigen op voor de jeugd, zodat zij op de oefenavonden een brandweerwagen tot hun beschikking hebben. Ook regelt Donker bijvoorbeeld kleding voor de jeugdbrandweer.

Hij is overal waar er ook maar iets te doen is met de jeugdbrandweer. Hij wordt ook wel de 'opa' van de jeugdbrandweer genoemd. Op het 50-jarig jubileumcongres van Jeugdbrandweer Nederland, afgelopen weekend, bleek ook nog dat Donker de langst zittende leider is bij de jeugdbrandweer in Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden