In Hedel werd Sinterklaas vervoerd in een prachtige, oude brandweerauto uit 1948.
In Hedel werd Sinterklaas vervoerd in een prachtige, oude brandweerauto uit 1948. (Foto: Sint Nicolaas Comité Hedel)

Sint gaat helemaal op in social media

Hedel heeft al jaren geen station meer, dus kwamen Sinterklaas en zijn pieten afgelopen zaterdag gewoon met de boot aan in de jachthaven. Vergezeld onder de muzikale klanken van DES, enthousiast gillende kinderen en een lichte regenbui kwam de goedheiligman aan wal.

Hedel - Ozosnel was er niet bij, want het paard heeft koudwatervrees en van zo'n trip op de boot krijgt hij het Spaans benauwd. Dus stond daar niet zijn trouwe viervoeter op hem te wachten, maar brandweer Hedel! De Sint was maar wat blij dat hij weer met de historische brandweerwagen richting het dorpshuis werd vervoerd. De wagen is de afgelopen drie jaar helemaal gerestaureerd. Dankzij vele giften is de wagen uit 1948 stevig onder handen genomen en lijkt hij weer als nieuw.

Ondanks de kou en regen was het een drukte van jewelste aan de rand van de Soepkom. Na het vele handen schudden, zwaaien en groeten langs de kade, ging de Sint nog even met de allerkleinste kinderen op de foto in de Otto van der Leckstraat. Daarna toog het hele gevolg naar het dorpshuis waar de kinderen al klaar zaten. Vol verwachting klopte hun hart en ze zongen uit volle borst met het sinterklaasorkest DES mee. Eindelijk was hij daar. Maar wat was dat nou?

De Sint klom op het podium achter zijn laptop. Hij had helemaal geen aandacht voor de kinderen. Hij was veel te druk met zijn social media. Hij moest nog allerlei berichten plaatsen op Tik Tok, Snapchat, Instagram en Facebook.

De kinderen bedachten een manier om zijn aandacht te trekken: zo hard mogelijk met z'n allen dansen. Ze swingden samen met de pieten dat het een lieve lust was. En dat werkte gelukkig. De Sint bedacht zelfs een challenge voor de kinderen. Met Fortnite-achtige dansjes moesten zij allerlei opdrachten vervullen. Met behulp van twee hippe influencers, de camera- en selfiepieten en alle andere pieten maakten de kinderen van de middag een feest. Moe maar voldaan kregen ze tot slot aan het einde van de kindermiddag nog een cadeautje mee naar huis.

Het Sint Nicolaas Comité Hedel kijkt terug op een zeer geslaagde middag en wil via deze weg nog alle vrijwilligers bedanken die dit kinderfeest mede mogelijk hebben gemaakt.

Wie nog even wil nagenieten van de middag kan een bezoek brengen aan de facebookpagina van het comité: facebook.com/sinterklaashedel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden