Inmiddels is de vierde week van de herstelwerkzaamheden ingegaan.
Inmiddels is de vierde week van de herstelwerkzaamheden ingegaan.

Herstelwerkzaamheden kerk

Momenteel is schildersbedrijf Poulisse uit Velddriel dagelijks bezig met herstelwerkzaamheden en het schilderen van plafond en de muren binnen in de Sint Martinus kerk in Velddriel. De herstelwerkzaamheden aan het plafond was een eerste vereiste, omdat stukjes stucwerk naar beneden kwamen. Dit kan een gevaar opleveren voor de kerkgangers.

door Truus Peters

Velddriel - De vierde week is intussen ingegaan van de enorme klus. Hoogwerkers zijn ingezet om de hoge plafonds te herstellen en te schilderen. Vele muren vertonen scheuren die eerst netjes gedicht moeten worden. Daarnaast zijn drie vrijwilligers dagelijks aanwezig om de banken eruit te halen, met plastic te bedekken voor al het vuil dat naar beneden komt. En de banken moeten ook weer teruggezet worden. De beelden van de heiligen moeten ook verzet worden, maar ook het vuil moet dagelijks opgeveegd worden.

Daarnaast is een grote schoonmaakploeg van vrijwilligers iedere zaterdag aanwezig om de kerk schoon te krijgen voor de weekenddiensten voor zaterdagavond of zondagmorgen.

Meer berichten