Wie-o-wie zal dit jaar met trots een mooie steek op het hoofd de prinsenwagen mogen bemannen in de Jeugdraad van 't Malse Arckeldurp?
Wie-o-wie zal dit jaar met trots een mooie steek op het hoofd de prinsenwagen mogen bemannen in de Jeugdraad van 't Malse Arckeldurp?

'Aonslingerbal' in 't Malse Arckeldurp

Als in alle carnavalsvierende plaatsen inmiddels de nieuwe prinsen en prinsessen zijn onthuld, in het kader van elf-elf, heeft Ammerzoden er wederom voor gekozen om wat later in november een 'Aonslingerbal' te organiseren; op 23 november. Ook dit jaar heeft 't Malse Arckeldurp weer alle zeilen bijgezet om carnaval tot een hoogtepunt van het jaar te laten stijgen. Tijdens het Aonslingerbal kiezen we een nieuwe jeugdraad én is er deze editie de Grand-Finale van het Lange Hein Festijn, het liedjesfestijn wat nog uit de koker kwam van Rick de Tappende Tuinman alias de minister van feest.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - De keuze om de elfde van de elfde los te laten in Ammerzoden is een bewuste. "De elfde van de elfde heeft iedereen wel wat te vieren en moet de carnavalsdoelgroep verdeeld worden over diverse evenementen. Dit gaat ten koste van de bezoekers van ons festijn", weet de Raad van Elf in Ammerzoden ons te melden.

Nu ze hebben gekozen om wat later in de maand te gaan zitten zijn er altijd wel bevriende clubs die ook de reis naar 't Malse Arckeldurp willen maken. Het is nog altijd zo in het carnaval: Hoe meer zielen hoe meer vreugd. De organisatie hoopt dan ook weer op een volle bak zaterdag de 23e november in Partycentrum De Weesboom. De avond begint traditiegetrouw om 20.33 uur.

Jeugdraad
Als eerste staat op het programma de verkiezing van de nieuwe jeugdraad. Dit is altijd weer een spannend moment voor de kinderen, maar zeker ook voor de papa's, mama's en de opa's en de oma's. Prins Gijs XVI van de 'grote' raad, die voor het laatste jaar de scepter zal zwaaien over 't Malse Arckeldurp, zal de kinderen één voor één naar voren roepen om ze te presenteren aan het grote publiek. Allemaal hebben ze natuurlijk een ludieke carnavalsnaam verzonnen. Ook heeft de Raad van Elf DJ Onslow uitgenodigd om op een traditionele wijze de avond te voorzien van authentieke carnavalsmuziek. Ja, echt nog gedraaid vanaf vinyl. Ook Hofkapel de Dorstvlegels zal van de partij zijn om de nieuwe jeugdprins met een 'Touch' te ontvangen.

Lange Hein Festijn
Nieuw dit jaar is de Grand-Finale van het Lange Hein Festijn. Dit is een liedjesfestijn wat ooit bedacht is door Rick de Wit toen hij nog uitbater was van café de Straat. Dit café was ooit in het bezit van de 'Lange Hein' van wordragen. Deze meneer was ook de liedjesschrijver bij uitstek in Ammerzoden voor feesten en partijen.

Er zijn reeds twee voorrondes geweest in café de Straat en de finales zijn zaterdagavond in de Weesboom. Vaste deelnemers zoals de Dakpannen, Oei-oei-vogels en Van Dijk & Zoon zullen het podium bestijgen. Een bont gezelschap van creatieve muzikale geesten levert dan ook een mooie verzameling eigen nummers op. Ook zal het carnavalsduo Papen Pudding nog voor de uitsmijter zorgen in 't Malse Arckeldurp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden