De penning werd met trots in ontvangst genomen, na uitleg waar het voor staat, namelijk: het symbool van waardering voor de mantelzorger.
De penning werd met trots in ontvangst genomen, na uitleg waar het voor staat, namelijk: het symbool van waardering voor de mantelzorger.

Van Eeuwijk ontvangt 'penning'

Dit jaar werden de mantelzorgers uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel op meerdere dagen in de watten gelegd door Welzijn Bommelerwaard, namens de gemeenten, in plaats van alleen op de Dag van de Mantelzorger.

Bommelerwaard - De mantelzorg consulenten van Welzijn Bommelerwaard weten hoe lastig het soms voor mantelzorgers is om tijd vrij te maken voor zichzelf, vaak ook nog gecombineerd met andere taken en betaald werk. Daarom is er dit jaar voor een heel gevarieerd en flexibel programma gekozen. Niet alleen konden de mantelzorgers kiezen op welke dag ze gebruik wilden maken van het programma. En voor wie niet op één van de vier dagen kon, was er nog de tegoedbon van KersVers, voor een gevuld mandje met lekkers uit de streek. Meer dan 100 mantelzorgers zijn op deze dagen verwend en de reacties waren zeer positief. Op verschillende dagen sloten Anita Sorensen (wethouder Maasdriel) Jaco Melse (Raadslid Zaltbommel) en Adri Bragt (wethouder Zaltbommel) aan, wat zeer gewaardeerd werd.

De mantelzorgpenning werd dit jaar uitgereikt aan Han van Eeuwijk uit Rossum. Van Eeuwijk is een bescheiden man die al jaren voor zijn dementerende vrouw zorgt. Door zijn dochters werd de uitreiking zeer zorgvuldig voorbereid, zodat Ton van Balken voor een verassing kon zorgen door onverwacht op de stoep te staan met de penning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden