De 25-jarige Nikki Habraken heeft sinds september ook een vestiging van haar dansschool in Ammerzoden.
De 25-jarige Nikki Habraken heeft sinds september ook een vestiging van haar dansschool in Ammerzoden.

Dansschool Kix-Dance breidt zich uit naar Ammerzoden

Sinds het nieuwe schooljaar heeft Ammerzoden er een nieuwe dansschool bij. Uniek Fitness bood eigenaresse van dansschool Kix-Dance, Nikki Habraken, de mogelijkheid om de huidige dansafdeling van het fitnesscentrum over te nemen. Deze kans greep Habraken met beide handen aan.

Ammerzoden - Sinds 1999 verzorgt Kix-Dance danslessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met een groot aanbod van diverse dansstijlen als: jazzdance, streetdance, hiphop, moderne dans, breakdance, kidsdance, cheerleaden en klassiek ballet is Kix-Dance op verschillende locaties actief.

In september heeft de dansschool zich uitgebreid richting deze gemeente. De overname van de dansafdeling van Fitnesschool Uniek zag eigenaresse Nikki Habraken als een 'unieke' kans: "Het is natuurlijk een super leuke uitdaging, maar daarnaast ook mooie aanvulling op onze dansschool. Deze mogelijkheid heb ik dan ook met beide handen aangegrepen", aldus de 25-jarige.

De dansschool is er voor alle leeftijden en niveaus. "Ons uitgangspunt is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau in groepsverband kan dansen. Het creëren van gezelligheid en vertrouwen in de danslessen staat hierin altijd op de eerste plaats", legt Habraken uit. Op een positieve en plezierige manier begeleiding bieden is hierin de basis. Habraken: "Ik hecht veel waarde aan een goede opbouw in onze danslessen waarin leerlingen optimaal kunnen groeien."

Sinds 2013 staat de Vlijmense Habraken aan het roer van de dansschool. Op jonge leeftijd kreeg ze de vraag of zij de, in die tijd enkel in Haarsteeg gevestigde, dansschool KIX over wilde nemen. "Ondanks het feit dat ik in die tijd nog bezig was met mijn professionele dansopleiding, wilde ik deze kans niet laten schieten. Soms moet je gewoon in het diepe springen", vertelt Habraken lachend. En met succes! In 2014 ronde Habraken haar dansopleiding met succes af en breidde ze de dansschool door de jaren heen verder uit. Er kwamen verschillende dansstijlen bij en inmiddels beschikt de dansschool over vijf verschillende locaties in Haarsteeg, Vlijmen, Nieuwkuijk, Den Bosch en sinds dit jaar Ammerzoden. Haar doel? "Jong en oud stimuleren in hun ontwikkeling middels dansvormen. Dit door leerzame, uitdagende en vooral enthousiaste danslessen te verzorgen waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Je kunt pas het beste uit jezelf halen als je geniet en plezier hebt in wat je doet!"

Zou jij een keer een proefles willen volgen bij KIX-Dance? Dat kan! Neem daarvoor een kijkje op www.dansschoolkix-dance.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden