De brandweerpost Hedel werd zaterdag uitgeroepen tot Hedelnaar van 't Jaar. De prijs werd gul gedeeld met de andere genomineerden en met de jeugdleiders van de brandweer.
De brandweerpost Hedel werd zaterdag uitgeroepen tot Hedelnaar van 't Jaar. De prijs werd gul gedeeld met de andere genomineerden en met de jeugdleiders van de brandweer. (Foto: )

Brandweer Hedelnaar van 't Jaar

De brandweer Hedel is zaterdagavond uitgeroepen tot Hedelnaar van 't Jaar, als opvolger van Marietje van Krugten en Annelies Scheij die vorig jaar wonnen. Burgemeester Henny van Kooten maakte dit zaterdagavond bekend tijdens een gezellig en druk bezocht paardenmarktfeest in het dorpshuis Gelre's End.

Hedel - Brandweercommandant Chris Quik, die eerder alleen genomineerd was maar dit weigerde omdat het op persoonlijke titel was, memoreerde in zijn speech dat hij supertrots is op de groep. "We hebben het met zijn allen verdiend!" De brandweer rukt gemiddeld 120 keer per jaar uit. Hoe gevarieerd de werkzaamheden zijn, bleek maar weer eens uit twee uitrukken de afgelopen week. Een grote brand met materiele schade en een reanimatie van een vader van zes kinderen.

Quik vroeg de zaal een applaus voor de twee andere genomineerden, Piet Feteris en Frank Peters. Behalve een oorkonde en bloemen, ontving de brandweer een boodschappenkar van de Hoogvliet (ter waarde van 100 euro) en van de HAS een bedrag van 300 euro, dat zij mogen besteden aan een goed doel. Daar wist Quik snel een bestemming voor. Peters kreeg de boodschappenkar en Feteris werd uitgenodigd voor een bezoekje aan de brandweerkazerne. De 300 euro is voor een etentje van de jeugdleiders van de brandweer. Zonder vergoeding trainen zij wekelijks de 21 jeugdleden.

Meer berichten