Hedelnaar Peters is actief betrokken bij de jongerenvereniging Flux. Ook heeft hij veel geholpen bij het organiseren van evenementen.
Hedelnaar Peters is actief betrokken bij de jongerenvereniging Flux. Ook heeft hij veel geholpen bij het organiseren van evenementen.

Genomineerden Hedelnaar van 't Jaar

De Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) heeft de nominaties voor de titel Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt. Er is dit jaar voor het eerst een heel team genomineerd, namelijk de brandweer Hedel. Piet Feteris en Frank Peters zijn de andere twee kandidaten.

Hedel - Burgemeester Henny van Kooten maakt zaterdag 2 november tijdens het Paardenmarktfeest bekend wie de opvolger wordt van Marietje van Krugten en Annelies Scheij. Deze moeder en dochter wonnen vorig jaar de titel.

Brandweer Hedel
Brandweercommandant Chris Quik werd al een keer eerder op persoonlijke titel genomineerd, maar heeft deze nominatie destijds niet geaccepteerd. De reden? "Omdat we het met zijn allen doen. We zijn een team, dat dag en nacht voor de gemeenschap klaar staat. Wanneer we elkaar nodig hebben, dan zijn we er voor elkaar. Daarom heb ik de nominatie nu wel geaccepteerd." Gemiddeld rukt de brandweer 120 keer per jaar uit.

Piet Feteris
Met zijn 69 jaar is hij de oudste genomineerde, maar deze gemeenschapsman pur sang heeft een indrukwekkende staat van dienst van vele jaren voor de Hedelse gemeenschap.

Het begon in 1970 met het penningmeesterschap van Jong Gelre. Dit was van korte duur omdat hij voor zijn werk in 1971 verhuisde naar het Westland.

Toen hij in 1980 weer terugkwam, werd hij bestuurslid van het Sint Nicolaas Comité Hedel en trad hij toe tot het bestuur van de Stichting Algemeen Dorpsbelang, waar hij elf jaar deel van uitmaakte. Feteris richtte samen met drie anderen het Comité Paardenmarktfeest op, dat later opging in de HAS. Hier is hij negen jaar voorzitter van geweest. Momenteel is hij voorzitter van de Jeu-de-boulesclub PV Hatalle.

Frank Peters
"Als er iemand voor je klaarstaat, dan is Frank het wel." Zo staat de 32-jarige Frank Peters ofwel Frank 'Fiets' bekend in het dorp en vooral bij de jongerenvereniging Flux.
Al meer dan tien jaar is de in Hedel geboren en getogen Peters actief betrokken bij de jongerenvereniging Flux. Hij heeft in de loop der jaren al veel geholpen bij het organiseren van evenementen en feesten, zoals het beachvolleybal, de party's rondom de Paardenmarkt en Koningsnacht. Bovendien heeft hij vier jaar in het bestuur gezeten. Peters is ook één van de organisatoren van het Rockketten festival.

Goede doelen kunnen moeilijk aan collectanten komen, maar op Peters wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan. Hij collecteert al jaren voor de gehandicapten, de Nierstichting en het Leger des Heils.

Meer berichten