Onder toeziend oog van Marianne Blaauwhof wordt door voorzitter Conny Piels het insigne bij Truus Peters opgespeld.
Onder toeziend oog van Marianne Blaauwhof wordt door voorzitter Conny Piels het insigne bij Truus Peters opgespeld.

40 jaar Zonnebloem Oud-Maasdriel

Vrijdag 25 oktober was de Boxhof in Velddriel tot in alle hoeken gevuld. De Zonnebloem afdeling Oud-Maasdriel vierde hun 40-jarig jubileum en hadden een mooi middagvullend programma gemaakt voor de ouderen en de minder validen. Een gezellig stukje muziek en natuurlijk nog een paar officiële momentjes. Er waren twee jubilarissen die een insigne van de landelijke organisatie ontvingen na voordracht van het dagelijks bestuur uit Maasdriel.

door Robert van Dijk

Velddriel - Bij binnenkomst zag het er al oergezellig uit. De tent zat vol en aan alle tafeltjes zag ik vrolijke gezichten welke heerlijk zaten te genieten van een kopje koffie en een lekker stukje gebak. Er was feest in Velddriel. De Zonnebloem was al veertig jaar actief in Oud-Maasdriel. Hiermee doelen we op de gemeente van voor de laatste herindeling. In de huidige gemeente Maasdriel zijn meerdere afdelingen actief. Eén van de jubilarissen was vrijwilligster Truus Peters, ook correspondent voor deze krant. Zij is al bij de Zonnebloem betrokken vanaf het eerste uur. Peters is altijd rap met de pen geweest voor de afdeling. Ze schreef vele persberichten en natuurlijk ook liedjes en gedichten welke onder andere tijdens de jaarlijkse bootreis werden voorgedragen. En als Peters lekker fit was werd er zeker ook gedanst bij gelegenheid. "Ik doe heel graag dansen", vertelt Peters, "maar niet iedereen is meer goed ter been natuurlijk als we op reis gaan. De mensen kunnen ook genieten als er gedanst wordt door er heerlijk naar te kijken. En als het een walsje is kunnen ze toch een beetje meedeinen op hun stoel." En zo is het maar net. Naast Peters was er nog een jubilaris. Jeanette Vissers kreeg een zilveren insigne voor 10 jaar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem. Deze werd opgespeld door Conny Piels, de voorzitter van de Zonnebloem. Natuurlijk kreeg Vissers ook een daverend applaus uit de zaal van de vele gasten die inmiddels aan een advocaatje met slagroom zaten.

Speciale gast
Voor de veertig jarige jubilaris was er een heel speciale gast ingevlogen om het gouden insigne op te spelden. Het was niemand minder dan Marianne Blaauwhof, de oud-voorzitter van de afdeling en tevens oud-wethouder in Maasdriel, waar ze zorg in haar portefeuille had. Blaauwhof refereerde aan het vele werk wat de afgelopen jaren verzet is door onder meer Peters. Vrijwilligers zijn voor de Zonnebloem onmisbaar. Gelukkig zijn er genoeg en moet er bijna geloot worden bij alle activiteiten wie er mee mag. De Bootreis en Zon in de Schoorsteen is voor iedere vrijwilliger wel een uitje ook al moet er hard gewerkt worden. Peters oogt fit en poseerde trots voor de fotografen. Ik sluit dan ook niet uit dat ze de vijftig nog gaat aantikken. Mocht er onverhoopt toch iets aan de mobiliteit van deze kanjer gaan schorten dan denk ik dat er al wel een ereplaatsje naast de kapitein van de Zonnebloemboot is gereserveerd. Wij wensen alle vrijwilligers nog veel plezier in goede gezondheid toe bij het dankbare werk wat ze doen.

Meer berichten