Beheerders Seline Blakenburg en Willem van Hoesel verheugen zich net als bestuursvoorzitter Mari van Gessel op het feest in De Boxhof.
Beheerders Seline Blakenburg en Willem van Hoesel verheugen zich net als bestuursvoorzitter Mari van Gessel op het feest in De Boxhof.

Hollands feest in vernieuwde Boxhof

'Zakka, Zakka!', klonk het zaterdagavond 26 oktober in De Boxhof. Om 20.00 uur barst daar het Hollandse Muziekfeest los. Met artiesten Rene Karst en Arjon Oostrom. En de lokaal bekende dj's Wouter Grandia en Wesley Rooijackers. Voorafgaand aan dit feest kunnen inwoners en genodigden de nieuwe inrichting van het Velddrielse dorpshuis bewonderen en het stichtingsbestuur feliciteren met haar 40-jarig bestaan.

door Loeki Bruinink

Velddriel - Bestuursvoorzitter Mari van Gessel en beheerders Willem van Hoesel en Seline Blakenburg kijken uit naar de feestelijke opening van de gerenoveerde Boxhof. De verbouwing heeft de nodige hoofdbrekens gekost. Zo moesten de werkzaamheden tussen de geplande evenementen door worden uitgevoerd. Dat lukte aardig. Een paar verenigingen moesten uitwijken naar de verderop gelegen school. Maar die deden daar niet moeilijk over.
Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn. Het dorpshuis oogt eigentijds en sfeervol.

Al bij hun aanstelling, anderhalf jaar geleden, koesterde het beheerdersechtpaar de wens om een aantal veranderingen door te voeren in De Boxhof. Een prima plan, vond ook het stichtingsbestuur. In drie stappen is die wens in vervulling gegaan. In mei van dit jaar kreeg het pand onder andere een nieuw plafond. In juni werd geschilderd: het rood en geel werd vervangen door dennengroen. De rode stoelen maakten plaats voor grijze. Modernere verlichting verving de kroonluchters. Ook de ontvangsthal onderging een gedaanteverwisseling: het kille portaal werd een gezellig entree. In oktober werd de bar aangepakt: het sluitstuk. Alles klopt nu. Zelfs de nieuwe bedrijfskleding past perfect bij het interieur.

Aan saamhorigheid geen gebrek, in Velddriel. Dat ondervonden Willem van Hoesel en Seline Blakenburg aan den lijve. Dorpelingen, al dan niet door een vereniging verbonden aan De Boxhof, kwamen spontaan een handje helpen bij de verbouwing. En ook de plaatselijke ondernemers lieten zich niet onbetuigd. Het dorpshuis is van iedereen. De opening van het verbouwde pand wordt dan ook gezamenlijk gevierd, gecombineerd met het 40-jarig bestaan van het bestuur van Stichting De Boxhof. De entree is gratis.

Tijdens de receptie van 18.30 tot 20.00 uur kan op het jubileum worden geproost en de inrichting worden bewonderd. Bezoekers kunnen de vernieuwde bar meteen inwijden. Met zangers Rene Karst - bekend van 'Atje voor de sfeer' - en 'Zakka, Zakka' Arjon Oostrom belooft het vanaf 20.00 uur een heerlijke Hollandse muziekavond te worden, voor jong en oud. De plaatselijke dj's Wouter Grandia en Wesley Rooijackers maken er sowieso een feestje van.

Al meer dan 40 jaar is De Boxhof de plek waar verenigingen actief zijn en waar inwoners uit Velddriel, Kerkdriel en omstreken elkaar ontmoeten en gezamenlijk sinterklaas, kerst, carnaval en Koningsdag vieren. Dankzij de grondige verbouwing zal dat ook de komende decennia zo blijven.

Meer berichten