Het organisatiecomité van Fanfare Juliana maakt van het jubileumconcert met Gerard van Maasakkers een onvergetelijk muzikaal evenement. maken.
Het organisatiecomité van Fanfare Juliana maakt van het jubileumconcert met Gerard van Maasakkers een onvergetelijk muzikaal evenement. maken.

Fanfare strikt Gerard van Maasakkers

Dat Fanfare Juliana 110 jaar bestaat, kan niemand in Rossum en omgeving zijn ontgaan. De jarige trakteerde haar fans en zichzelf op drie indrukwekkende optredens. De eerste twee zijn al achter de rug. Vrijdagavond 25 oktober staat het derde evenement gepland: een concert met chansonnier Gerard van Maasakkers en zijn combo. Daarmee sluit de fanfare haar jubileumjaar met een feestelijke klapper af.

door Loeki Bruinink

Rossum - Wie nog geen kaartjes heeft voor het jubileumconcert van Fanfare Juliana met Gerard van Maasakkers, moet snel zijn. De 110-jarige fanfare uit Rossum en de zanger met een zachte g – onder andere bekend van 'Hey, goade mee' - maken er vrijdagavond 25 oktober een gezellig Brabants festijn van. Het openingsnummer 'Kiepevel' zet al meteen de toon van het hartverwarmende programma.

In haar 110-jarig bestaan heeft Fanfare Juliana een flinke reputatie opgebouwd. Met populaire muziek weten de ruim dertig leden veel mensen aan zich te binden. Het plezier straalt van de muzikanten af. "Wie eenmaal bij onze fanfare speelt, gaat er nooit meer vanaf", weet Marc van Sonsbeek uit ervaring. Samen met Henk-Jan van Suijdam, Renske van Ballegooijen en bestuurslid Hans van Doorn vormt hij het organisatiecomité van het jubileumconcert. De vier 'ouwe getrouwen' hebben genoeg ervaring met het organiseren van muziekuitvoeringen. Maar dit concert heeft een bijzonder tintje. Een Brabants tintje vooral. Want ze hebben Gerard van Maasakkers weten te strikken: de dialectzanger die zorgt voor zuidelijke gezelligheid.

Succes is verzekerd met deze grote publiekstrekker. De fans kunnen rekenen op een onvergetelijke avond. 110 jaar is dan ook een bijzondere mijlpaal, die je niet zomaar voorbij laat gaan. Hoe het komt dat Fanfare Juliana zich al meer dan een eeuw moeiteloos in Rossum weet te handhaven? "Ons repertoire is heel toegankelijk en spreekt een breed publiek aan. We worden door het dorp gedragen en hebben steun van een groot aantal donateurs." Daarnaast zorgt ze voor aangename muzikale verrassingen, zoals onlangs het Schlagerfestival en Promconcert. Door jonge muzikanten aan te trekken, wil ze ook haar toekomst veiligstellen.

Vrijdag 25 oktober hangt de jarige fanfare nog eenmaal de slingers uit. Samen met Gerard van Maasakkers en zijn combo wordt het jubileum groots gevierd. Dat gebeurt in de sporthal van Basisschool de Bogerd, die voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot een sfeervolle concertzaal. Een negental nummers zullen ze samen ten gehore brengen. Daarnaast speelt ieder gezelschap nog vijf nummers. Aan dirigent Jan Danckaert de taak om deze avond in goede muzikale banen te leiden. In Dorpshuis De Parel wordt al sinds half augustus wekelijks flink geoefend. En er volgt nog een generale repetitie met Van Maasakkers zelf. Die laat weten er echt zin in te hebben. Het jubileumconcert begint om 19.30 uur. Goade ok mee? Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Coop den Boer of via huibhelma@kpnmail.nl.

Meer berichten