Samen met het Elshouts AkKOORdje, De Vischwijven uit Gorinchem én het publiek zingt gemengd koor De Disselzangers Nederlandse liederen.
Samen met het Elshouts AkKOORdje, De Vischwijven uit Gorinchem én het publiek zingt gemengd koor De Disselzangers Nederlandse liederen.

Durpke Ammerooi zingt uit volle borst

Bekende Nederlandse nummers uit volle borst meezingen, hoe heerlijk is dat! Zaterdag 19 oktober kan het weer. Dan zorgen De Disselzangers uit Ammerzoden samen met twee gastkoren voor een heerlijke middag vol samenzang in Partycentrum De Weesboom. Het repertoire bestaat uit oude en hedendaagse hits. Ken je de liederen niet uit het hoofd? Geen probleem, de tekst wordt op een scherm geprojecteerd. Dus laat de Ben Cramer en Dana Winner in je los en zing mee!

door Loeki Bruinink

Ammerzoden - Gemengd koor De Disselzangers, De Vischwijven uit Gorinchem en 't Elshouts AkKOORdje brengen 19 oktober vanaf 13.30 uur zo'n 45 nummers ten gehore die je luidkeels mag meezingen. Ook als er geen Frans Bauer of Corry Konings in je schuilt, mag je je stem laten horen. Het gaat om het plezier.

Voor het achtste jaar op rij organiseren De Disselzangers, het koor van Seniorenvereniging Sint Jozef, deze Meezingmiddag. Sopraan Antoinette van den Oord en tenoren Jan Piels en Henk Verlouw verheugen zich erop. "Alleen al de spectaculaire entree van De Vischwijven is de moeite waard. Die dames brengen de stemming er goed in!" Meer verklappen de drie Disselzangers niet, want je moet het met eigen ogen en oren komen ervaren. "Samen met de bezoekers maken we er een vrolijke, muzikale middag van."

Na het traditiegetrouwe openingslied 'Ammerooi m'n durpke' brengen de drie koren om en om nummers ten gehore. "Onze leden Jan van Grinsven en Wim van den Bogaard verzorgen beeld en geluid. Zij starten de muziekband en projecteren de juiste tekst op het scherm. Dirigent Mathilde van Knippenberg heeft deze middag de stokjes in handen. Alle soorten Nederlandstalige liedjes komen voorbij."

De favoriete nummers van Jan, Antoinette en Henk? "Dat zijn er zoveel: van Droomland en Sierra Madre tot Mooi Griekenland." Bij dat laatste nummer doen de koorleden zelfs wat danspassen. "Choreografie: Barry Stevens!", grapt Jan. Ze houden wel van een geintje, die Disselzangers. "Zingen houdt ons jong en van huis!" De 35 mannen en vrouwen van het gezelschap, herkenbaar aan hun zwart-witte outfit met groen accent, zijn merendeels afkomstig uit Ammerzoden. "We delen lief en leed met elkaar." Regelmatig zijn ze te vinden op festivals in Brabant en Gelderland. "Daar leer je weer andere koren kennen. Die nodigen ons dan uit of wij hen." Zo maakten ze ook kennis met De Vischwijven. Het optreden van de vrouwen was reden om ze uit te nodigen voor de Meezingmiddag. Ook de vijftig zangers van het gemengd koor 't Elshouts AkKOORdje maakten indruk en zullen 19 oktober aantreden. "We verwachten dat ook dit jaar De Weesboom bomvol zit met muziekliefhebbers. Elk koor heeft natuurlijk een eigen schare fans en de toegang is gratis." De drie koren sluiten de middag af met een gezamenlijk lied. Wie het hele jaar door wil meezingen met De Disselzangers meldt zich aan bij voorzitter Jan Piels.

jpiels@gmail.com

Meer berichten