Troosteloos in de stromende regen stonden de zorgvuldig geplaatste routepijlen erbij op de regenachtige zondag.
Troosteloos in de stromende regen stonden de zorgvuldig geplaatste routepijlen erbij op de regenachtige zondag.

Toertocht valt helaas in het water

Afgelopen zondag werd in Ammerzoden de mooie fiets toertocht 'Dijk van een tocht' georganiseerd door WTC De Roode Leeuw. Een ploeg van enkel enthousiaste wielrenners hebben weken werk verzet om deze dit jaarlijks evenement gestalte te geven. Ook voor de wandelaars was er dit jaar ruimte ingelast om een mooie tocht te lopen echter het weer liet het de hele organisatie in het water vallen. Een tiental fietsers en een gelijk aantal wandelaars hadden goeie hoop en melden zich toch nog aan de start bij de Weesboom.

door Robert van Dijk

Ammerzoden. "Het enige wat we niet kunnen beinvloeden is het weer." Weet Marie van Geffen me te vertellen als ik zondag in de Weesboom verschijn. "Er waren een paar fietsers waaronder iemand uit Nijmegen die nog aangefietst zijn, maar we hebben ze nooit gezien bij de post in Vuren." Marie is samen met wat andere bestuursleden nauw betrokken bij de organisatie. Er is vooraf heel wat werk verzet waaronder het 'uitpijlen' van de drie route's. Ook was er dit jaar een drietal route's uitgezet voor wandelaars maar die bleven ook massaal thuis door de voorspellingen van de hedendaagse 'Pelleboeren' en natuurlijk de inmiddels door sommige heiligverklaarde app van Buienradar.

Vorig jaar was het de eerste keer dat WTC De Roode Leeuw de organisatie naar zich toe had getrokken. Stichting de Zes Bochten, welke voorheen verantwoordelijk was voor deze toertocht is opgehouden en de hobbie-fietsers warener van overtuigd dat zo'n evenement zeker past in de agenda van de vele fietsers die elke zondagochtend en ook vaak woensdagavond op hun stalen ros stappen. "We stonden in Ammerzoden bekend dat een evenement als dit altijd prima in de stoken stond in Ammerzoden." Weet voorzitter Gerard Danklof me te melden. "Een lekker bakske koffie vooraf en onderweg nog een post om even bij te tanken en een banaantje erin te schuiven. Het verschil als organisatie kunnen we maken door een paar goeie vrijwilligers die de post bemannen en ook voor de bewaakte fietsenstalling zorgen." De heren hebben zulke kostbare fietsen vandaag de dag dat ze die niet meer achteloos tegen een boompje aan kunnen zetten tijdens de stop of de kop soep aan het eind van de tocht.

Wandelaars
De wandelaars kwamen dit jaar voor het eerst aan bod. "We hadden gezien tijdens de zes keer zes organisatie dat steeds meer mensen de wandelschoenen aan trekken om georganiseerd te gaan lopen." Gaat Gerard verder. "Het is natuurlijk fantastisch om deze groep mensen ook in de gelegenheid te stellen van onze mooie streek te laten genieten over de dijken." Jammer dat alles in het water is gevallen maar de organisatie zal zeker volgens jaar weer van de partij zijn en ook dan kunnen wellicht de wandelschoenen in de bewaakte stalling geparkeerd worden. Houd het eerste weekend van oktober maar vast vrij op de sportkalender.

Meer info www.wtcderoodeleeuw.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden