Steenfabriek De Rijswaard houdt zaterdag een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. De open dag is gratis te bezoeken.
Steenfabriek De Rijswaard houdt zaterdag een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. De open dag is gratis te bezoeken.

Steenfabriek De Rijswaard opent deuren voor publiek

Op zaterdag 26 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur stelt Steenfabriek De Rijswaard in Aalst haar deuren open voor het publiek. Tijdens deze open dag loopt de productie door en kunnen bezoekers zien hoe het productieproces verloopt.

Aalst - In de showroom, ook op het terrein, zijn alle ruim 100 verschillende soorten stenen in maten en kleuren, van bruin tot paars en oranje, te zien. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen.

Directeur Atse Blei vertelt: "Onze Steenfabriek De Rijswaard is bijna 120 jaar actief in Aalst. Toch merken we dat weinig mensen ons kennen en niet weten wat wij hier allemaal doen. Velen denken nog aan veel stof en met je poten in de klei staan, maar dat is al lang verleden tijd. Daarom willen wij laten zien hoe wij op onze fabriek werken en hoe innovatief dit vandaag de dag gebeurt. Zeker ook heel interessant voor de mensen die zich met techniek bezighouden."

De Rijswaard produceert al sinds 1900 bakstenen voor de woning- en utiliteitsbouw. Inmiddels beschikt zij over een productiecapaciteit van ruim 130 miljoen stenen per jaar. Innoveren is één van de belangrijkste speerpunten. Komende weken staat er weer een vernieuwing op het programma.

De open dag is gratis toegankelijk. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen vanwege de veiligheid niet in de fabriek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden