Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven en er is van alles te doen.  Pas een harnas, bekijk de wapens in de ridderzaal, luister naar de verhalen en ga met de ridders op de foto.
Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven en er is van alles te doen. Pas een harnas, bekijk de wapens in de ridderzaal, luister naar de verhalen en ga met de ridders op de foto.

Ridders en jonkvrouwen in kasteel Ammersoyen

Op 12 en 13 oktober zijn er ridders en jonkvrouwen in kasteel Ammersoyen te vinden voor het evenement Riddertijd!. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen en een paar keer per dag kunnen ze de ridders aanmoedigen bij een echt zwaardgevecht.

Ammerzoden - Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven en er is van alles te doen. Pas een harnas, bekijk de wapens in de ridderzaal, luister naar de verhalen en ga met de ridders op de foto. Er is middeleeuwse muziek en diverse activiteiten voor kinderen, zoals letters verluchten, kalligraferen, weven en spelletjes die de ridders vroeger zelf ook deden. Ook kun je zien hoe een echt zwaardgevecht eraan toe ging.

Het Koetshuis is geopend voor een drankje en een versnapering. In de kasteelwinkel zijn allerlei ridderartikelen voor kinderen te vinden.

Riddertijd! is op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten voor volwassenen 9,50 euro. Kinderen van 4 tot en met 18 jaar betalen 5,25 euro. Museumkaarthouders en donateurs van GLK betalen 4 euro.

Het kasteel is te vinden aan Kasteellaan 1 in Ammerzoden. Meer informatie staat op:

www.glk.nl/ammersoyen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden