De vrijwilligers, subsidieverstrekkers en gebruikers die 27 september het vijfjarig bestaan van de Ontmoetingstuin en de officiële opening van de beweegtuin in Ammerzoden vierden, werden getrakteerd op zon.
De vrijwilligers, subsidieverstrekkers en gebruikers die 27 september het vijfjarig bestaan van de Ontmoetingstuin en de officiële opening van de beweegtuin in Ammerzoden vierden, werden getrakteerd op zon.

Kom Ontmoetingstuin vooral gebruiken!

Ze hebben er ongelooflijk veel uren werk inzitten. Maar wat een eer hebben initiatiefneemster Conny van den Hoek en tuinontwerpster Fhreja Deckers van hun inspanning. In vijf jaar tijd is de Ontmoetingstuin onder aanvoering van deze twee vrijwilligers uitgegroeid tot een heerlijke plek om te vertoeven. Niet alleen voor de bewoners van Het Zonnelied, De Lindeboom en de Cello Lagrostraat, iedereen is welkom. Vrijdag werd het eerste jubileum gevierd.

Ammerzoden - De bloementuin staat nog volop in bloei, de moestuin is al winterklaar. Vogelhuisjes in alle kleuren wachten op het voorjaar. In de vijver zwemmen de vissen sierlijk rond, terwijl even verderop kippen druk rondscharrelen in hun ren. In de beweegtuin probeert een oudere vrouw nieuwsgierig de nieuwe toestellen uit. Er is altijd wel wat te zien en te beleven in de Ontmoetingstuin, die grenst aan verzorgingshuis Het Zonnelied in Ammerzoden. Zeker ook op deze jubileumdag.

Al vanaf 09.30 uur wordt er druk gewerkt in de tuin. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de feestelijkheden rond het vijfjarig bestaan en de opening van de beweegtuin deze middag. Bankjes moeten nog een plek krijgen en worden voorzien van een likje verf.

Burendag
Extra handen zijn hard nodig, daarom is het jubileum gecombineerd met Burendag. Met vereende krachten lukt het om alles op tijd klaar te krijgen. De pas geverfde bankjes kunnen alleen nog niet worden ingewijd.

Vrijwilligster Conny van den Hoek bedankt alle betrokkenen voor hun waardevolle bijdrage aan de realisatie van de beweegtuin. Als de vertegenwoordigers van de subsidieverstrekkers ook hun woordje hebben gedaan, knipt een bewoner van de Cello Lagrostraat resoluut het lint door en daarmee is de beweegtuin officieel geopend.

Iedereen is het erover eens dat Conny en Fhreja een geweldige prestatie hebben geleverd. Was het vrijwilligerswerk of gekkenwerk? Dat hebben beide vrouwen zich de laatste tijd herhaaldelijk afgevraagd. Want veel werk kwam op hun schouders terecht, nadat verschillende mede-vrijwilligers door persoonlijke omstandigheden moesten afhaken. Het enthousiasme en de waardering van de gebruikers maken echter veel goed.

"Het fitnesscentrum en fysiotherapeuten weten de tuin inmiddels ook te vinden voor beweegactiviteiten. En we hopen dat nog meer inwoners van Ammerzoden aanhaken. Er is altijd wat te doen en te bekijken, het hele jaar door. Liefhebbers van tuinieren kunnen zich hier helemaal uitleven. Dus kom de Ontmoetingstuin vooral gebruiken!"

Opening Beweegtuin
Met subsidie van de provincie Gelderland, gemeente Maasdriel, BrabantZorg en Cello en vooral ook dankzij de inzet van vrijwilligers is de beweegtuin gerealiseerd, als onderdeel van de Ontmoetingstuin. Wethouder Anita Sørensen, regiomanager Hendrik van der Wijk van BrabantZorg en zorgmanager Caroline Mulder van Cello zijn bij de feestelijke opening aanwezig. Net als alle andere bezoekers worden zij blij van deze mooie plek, waar je kunt genieten, ontmoeten en bewegen. De sfeer in de Ontmoetingstuin doet de wethouder denken aan het gedicht 'Onder de appelboom' van Rutger Kopland. Hendrik van der Wijk weet uit eigen ervaring dat de tuin altijd voor gespreksstof zorgt. "En het brengt de natuur dichtbij Het Zonnelied en De Lindeboom." Caroline Mulder deelt de positieve reacties van de bewoners van de Cello Lagrostraat. Eén van die bewoners knipt vol verve het lint door en daarmee is de beweegtuin officieel geopend.

Meer berichten