De vrolijke versierde Deken Wehmeijerexpress in de Kiss&Ride zone bij de Brede School in Velddriel
De vrolijke versierde Deken Wehmeijerexpress in de Kiss&Ride zone bij de Brede School in Velddriel

Velddriel huldigt zijn jubilarissen

Afgelopen vrijdag was het groot feest op de Brede School in Velddriel. John Leijdekkers en Marian van der Heijden waren maar liefst 40 jaar werkzaam in het onderwijs en Yvonne van Heumen al weer 25 jaar. Reden voor alle kinderen om de directeur en de twee juffen eens extra in het zonnetje te zetten. Dit was geen probleem, want de zon stond al bijtijds hoog aan de hemel in het Velddrielse.

door Robert van Dijk

Velddriel - John, Marian en Yvonne moesten zich melden op het kerkplein in plaats van op het schoolplein, want daar stond een vrolijk versiert treintje klaar om ze naar de school te vervoeren. Ook de partners van de jubilarissen mochten op het versierde bankje plaats nemen in de 'appeltrein'. Vol verwachting reden ze naar het schoolplein van de Deken Wehmeijerschool waar ze een hartelijk welkom wachtte van alle leerlingen en leerkrachten van de gezellige dorpsschool. Een warm applaus en een vrolijk gekleurde erehaag begeleide de jubilarissen met hun partners naar de aula. Hier werden de drie overstelpt met veel cadeau's van alle leerlingen, oudervereniging en de ouders. Voor juffrouw Yvonne was er een mooi boek van de groepen 1 tot en met 4. Voor juffrouw Marian was er een groot fopcadeau. Ik had al snel in de gaten dat deze juf zelf ook altijd in was voor een grapje. Na het optreden van de groepen 5 en 6 bleek dat de instrumenten bestemd waren voor de grote lege doos. Voor smulpaap meneer John was er door de leerlingen van groep 7 en 8 een heerlijk kookboek gemaakt. De vrouw van meneer John hoeft dan dus de komende periode niet meer te koken.

Waarom in het onderwijs?
Op de vraag waarom ze meester en juf waren geworden liepen de antwoorden wel uiteen. Juffrouw Yvonne wilde altijd dolgraag met kleine kinderen werken, maar vond het toch wel heel leuk om ze ook iets te leren. De kindjes werden dan ook iets groter dan een schattige baby. Meneer John was geïnspireerd door zijn leraar scheikunde op de havo. Alleen kon hij geen orde houden, maar wist wel heel veel. John wilde iets minder weten, maar wel de klas onder controle hebben. De leukste was toch wel juffrouw Marian. Zij speelde vroeger altijd schooltje met haar vriendinnen en omdat zij de grootste snep was, mocht zij altijd de juf zijn.

Het drietal werd heel de dag in de watten gelegd en werd in de middag getrakteerd op een heus circus, welke alle kinderen hadden ingestudeerd met een echte circusartiest. Al vroeg in de ochtend werden de repetities weer hervat om alle kunstjes tot in de perfectie uit te kunnen voeren. Ook de ouders mochten naar alle optredens komen kijken. Het was een heel spektakel en alle kinderen waren best gespannen. Diezelfde ouders werden later op de dag ook in de gelegenheid gesteld het drietal te feliciteren op de receptie. Kortom een lange drukke dag voor de kinderen, maar zeker ook de jubilarissen. Ik weet zeker dat een ieder kan terugkijken op een mooie, en vooral feestelijke dag.

Meer berichten