Carien, Bartjan, Albert, Joep Poulisse en Thamara Kremers van Schildersbedrijf Poulisse de Woonprofessionals.
Carien, Bartjan, Albert, Joep Poulisse en Thamara Kremers van Schildersbedrijf Poulisse de Woonprofessionals. (Foto: Jan Zandee Fotografie)

Vijfde en zesde generatie vieren feest

Gerard Poulisse was de grondlegger van schildersbedrijf Poulisse. In 1844 hanteerde hij zelf de kwast in en om Kerkdriel. 175 jaar later zet ook de zesde generatie Poulisse zijn werk voort. Net als de voorgaande generaties bouwden zij de zaak verder uit tot het bloeiende bedrijf dat het nu is. In de maand oktober viert Schildersbedrijf Poulisse de Woonprofessionals het jubileum samen met haar klanten.

door Loeki Bruinink

Velddriel - "Wij krijgen altijd veel complimenten over onze etalage", vertelt Thamara Kremers, niet zonder trots. "Als we deze opnieuw hebben ingericht, horen we dat voorbijgangers soms zelfs omkeren om deze goed te bekijken." De woonspecialisten van Poulisse weten natuurlijk alles over het aantrekkelijke inrichten van leefruimten. Aan de Wordenseweg 27 in Velddriel ligt de winkel goed in het zicht. Op deze locatie voegde de zesde generatie het schildersbedrijf en de woninginrichtingstak samen in één nieuw pand. Voor het eerst in haar lange bestaan was Poulisse buiten Kerkdriel gevestigd, al gaat het slechts om een paar meter.

De zesde generatie, dat zijn de broers Bartjan (39) en Joep (38) Poulisse. Zij namen de zaak over van hun ouders Albert en Carien en hun tante Rietje van Hemert. Samen met Thamara Kremers, de vrouw van Bartjan, runnen ze het florerende bedrijf. Ze doen dat professioneel en vooral ook met hart en ziel. "We blijven ons bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen", legt Kremers uit. "Zo heb ik net een opleiding Kleurkunde afgerond, die ook de psychologische aspecten van interieur behandelt. Heel leerzaam."
Poulisse komt volledig tegemoet aan de wensen van klanten. Of ze nou een pot verf of een totaalplan voor het interieur nodig hebben. "We maken gebruik van de nieuwste technieken, zoals 3D tekenen. Zo krijg je een waarheidsgetrouwe indruk van de inrichtingsmogelijkheden van je huis. Je loopt er als het ware doorheen. Met één muisklik veranderen we de kleur van een wand of verschuiven een meubel. Dat was vroeger wel anders. Dan kon je een tekening weggooien en opnieuw beginnen. Toch geeft een beeldscherm nooit de kleuren en materialen helemaal juist weer. Daarom komen mensen in de winkel kijken en voelen."

De vakbekwame schilders vormen een hecht team. "Wij zijn geen prijsvechter, maar leveren kwaliteit. Dat is in de wijde omtrek bekend." De meeste opdrachten voert Poulisse uit voor klanten in en rond de Bommelerwaard. Het schildersbedrijf is ook regelmatig actief in de randstad.
Hoe staat het met de zevende generatie Poulisse? "Dat zijn nog jonge kinderen. Het zou mooi zijn als zij ons bedrijf later overnemen, maar alleen als ze het leuk vinden. Ons team bestaat uit elf medewerkers, ieder met hun eigen specialisme. Daardoor hebben we een breed scala aan kennis in huis. Om ons jubileum te vieren verloten we in oktober wekelijks een 3D tekening en hebben we aantrekkelijke kortingsacties."

Zie Poulisse op Facebook

Meer berichten