Schoonmaakactie Rossum

Dit jaar houdt de Dorpsraad in Rossum op zaterdag 21 september de terugkerende schoonmaakactie. Deze dag is het namelijk World Cleanup Day, 's werelds grootste schoonmaakactie tegen zwerfvuil. Inmiddels hebben 160 landen zich aangesloten bij deze actie. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van zwerfvuil op het milieu. Daarom hoopt men weer op veel vrijwilligers om samen een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken.

Rossum - Om 09.30 uur verzamelen de vrijwilligers zich op de parkeerplaats bij de hervormde kerk De Nieuwhof. Natuurlijk hoopt men weer op een grote deelname zodat het dorp er na die dag weer op en top uitziet. Er zijn een zestal routes uitgezet om het zwerfvuil op te ruimen. Bij voldoende deelnemers wil men dit jaar ook de route langs de rivier de Waal opnemen in de schoonmaakactie. Deze route werd eerder ook opgenomen in het Maas-Waal jutten.

Prikkers, handschoenen en vuilniszakken worden weer geleverd door de gemeente Maasdriel. Daarnaast heeft Rabobank Bommelerwaard er een paar jaar gelden al voor gezorgd dat er voor elke deelnemer ook een veiligheidshesje beschikbaar is. Rond de middag hoopt men de klus weer geklaard te hebben en gezellig af te sluiten in De Nieuwhof.

Zin om mee te helpen? Aanmelden kan via www.rossumsdorpsbelang.nl of via 06- 101 964 25 (Albert Vogel).

Meer berichten