Het gesponsorde hondenbuffet was twee jaar geleden een groot succes. Ook dit jaar mogen honden weer gratis aanschuiven.
Het gesponsorde hondenbuffet was twee jaar geleden een groot succes. Ook dit jaar mogen honden weer gratis aanschuiven. (Foto: Mieke Boelen)

Rondsnuffelen op Honden-Familie-Dag

"In 2017 was de Rasloze Hondendag al een succes. Dit jaar gaan we er een nog groter spektakel van maken." Honden en hun baasjes zijn zaterdag 28 september van harte welkom op de Honden-Familie-Dag in de hallen van Dogcenter Kerkwijk. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er shows, demonstraties, workshops en stands. Mens en dier kunnen samen dansen, eten en nog veel meer. Een uitje voor het hele gezin dus, waarbij de hond extra welkom is.

door Loeki Bruinink

Kerkwijk - "De twee shows met vakjury en het uitgebreide hondenbuffet waren twee jaar geleden de succesnummers van de Rasloze Hondendag." Daar zijn Karel en Mauri Bouman en Laura Pompen het helemaal over eens. "Dus hebben we besloten deze onderdelen 28 september weer terug te laten komen tijdens de Honden-Familie-Dag. We hebben zelfs drie hondenshows opgenomen in het programma: de leukste hond-verkiezing, de hond/kind demo behendigheid en de leukste zes benen. We nodigen iedereen uit om te komen kijken of – nog beter – deel te nemen aan de shows."

Vuilnisbakkenras
Samen met Marion Bakker en Leon Geurts vormen Karel, Mauri en Laura de organisatie van de Honden-Familie-Dag. De vijf dierenliefhebbers zijn van mening dat elke hond, ongeacht ras of herkomst, er mag zijn. "Een vuilnisbakkenras kan net zo mooi zijn als een rashond. Daarom hebben we een programma samengesteld dat voor álle honden en hun baasjes aantrekkelijk is. Zelfs als je geen hond hebt of als je viervoeter liever thuis blijft, kun je je urenlang vermaken in de vier hallen en op de twee demo-velden van Dogcenter Kerkwijk. Slenteren langs de vele stands met dierenartikelen, een naamplaatje laten graveren, een demo flyball bijwonen, workshops volgen, meedoen aan de loterij: het kan allemaal. Kinderen kunnen knutselen, zich laten schminken of knuffelen met geiten. De ballenbak en snuffelmat zijn deze dag vooral bestemd voor de hond."

Ook voor eten en drinken is gezorgd en niet alleen voor de tweevoeters. "Honden schuiven gratis aan bij het Hondenbuffet." Die droomtafel van elke hond is gevuld met brokken, botten, kluifjes en speeltjes. "Zelfs een teckel kan erbij." Het water zal de huisdieren in de bek lopen. Gelukkig wordt er niet gekeken naar tafelmanieren.

Welke hond uiteindelijk wordt uitgeroepen tot de leukste, bepaalt de jury. Deze bestaat, net als twee jaar geleden, uit dierenarts Jolande van den Broek van Dierenartsenpraktijk Suylichem en Piet Hellemans, tv-dierenarts en ambassadeur van Stichting DierenLot.

"De entree voor de Honden-Familie-Dag hebben we bewust laag gehouden: slechts 2 euro per gezin. Want iedereen moet kunnen komen. We verheugen ons op deze dag. Dankzij de sponsoring van lokale ondernemers en organisaties wordt het vast weer een groot succes. De opbrengst gaat naar Stichting DierenLot."

Kijk voor meer informatie op hondenfamiliedag.nl.

Meer berichten