(Ome) Frits van Heel en neef Leroy Kooistra tonen trots hun 'Milka-Rammelbak' voor de aanstaande ralley.
(Ome) Frits van Heel en neef Leroy Kooistra tonen trots hun 'Milka-Rammelbak' voor de aanstaande ralley.

Drielse Equipe klaar voor de start!

Frits van Heel en Leroy Kooistra zijn al weken bezig met het pimpen van hun 'Rammelbak'. Ze maken zich op voor de Rammelbakkenralley welke in zeven dagen van Breda naar Boedapest gaat. Samen hadden ze ieder voor zich al eens besloten om een keer aan zo'n event deel te nemen. Toen één van beide met het idee kwam, waren er geen zware vergaderingen meer nodig. Aanschaffen zo'n oude bak en aan de slag!

door Robert van Dijk

Kerkdriel - Beide mannen zijn niet bang voor een lange rit met een oude auto. Zij zijn allebei monteur van beroep. Kooistra doet in het land het onderhoud van Knikmopsen en Van Heel is van origine monteur, maar rijdt al jaren op de stadsbus.

Van Heel is de peetoom van Kooistra en samen kunnen ze het goed vinden. Ze rekenen er op dat het een prachtig avontuur gaat worden, waar ze veel plezier aan gaan beleven. "Wie er de bestuurder is en wie de navigator wordt, bekijken we elke morgen opnieuw. Hangt af van de sfeer van de avond ervoor op het rennerskwartier." Dat heeft Kooistra op voorhand al besloten. "We gaan eens kijken of we als team 'Die-Twee' een onvergetelijke indruk achter kunnen laten." En ik begreep dat dat niet eens per se met het rijden te maken hoeft te hebben.

Rammelbakkenralley
De Rammelbakkenralley is een autoralley van Breda naar Boedapest waarin uitsluitend gereden mag worden in auto's van voor 2000 en niet duurder mogen zijn dan 750 euro. "Dat laatste is natuurlijk moeilijk te controleren," zegt Van Heel. "In die prijscategorie is het vaak wat de gek er voor geeft." De mannen gaan zeven dagen op pad en er wordt overnacht op diverse campings met alle deelnemers. Onderweg moeten er nog diverse opdrachten uitgevoerd worden. "Moeilijk zal het allemaal niet zijn, maar dat is ook om te kijken of je de goede route volgt."

De mannen zien absoluut niet tegen de reis op. De auto loopt als een zonnetje en zit goed in de lak. "Met een roller kan je prima een auto pimpen. Toen ik de verkeerd geplakte stickers eraf moest halen bleef de lak gewoon zitten, niks mis mee dus", aldus Van Heel die menig avondje in de garage heeft doorgebracht.

De mannen nemen deel aan de zevende editie van dit jaar en die gaat vanuit Breda naar Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en met als eindpunt ergens in Duitsland. Ik heb het handboek mogen inzien en daar staat ook in de lokale talen een aantal vaktermen genoemd over de auto en natuurlijk de verkeersregels per land.

Alle auto's hebben een ludieke uitstraling. Waarom team Die-Twee voor de paarse Milka variant heeft gekozen, is me tijdens het gesprek niet helemaal duidelijk geworden, dus dat zal een greep uit de vele borrelpraatjes zijn geweest.

Ze hebben er enorm veel zin in en vertrekken zondag 15 september. Op de vraag of ze nog op Facebook te volgen waren, kreeg ik een negatief antwoord. Van Heel: "Ik heb pas twee jaar zo'n moderne telefoon en dat is al ingewikkeld genoeg zonder al die fratsen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden