Riny van Malsen en Kevin Theunissen doen samen mee aan de Coast to Coast Run in Schotland.
Riny van Malsen en Kevin Theunissen doen samen mee aan de Coast to Coast Run in Schotland.

170 kilometer door de Schotse Hooglanden

Kevin Theunissen en Riny van Malsen uit Kerkdriel, werkzaam bij brandweer Nijmegen in de 24-uurs dienst, doen dit jaar mee aan de Coast to Coast run in Schotland, als Team One Sick Dream.

Kerkdriel - De Coast to Coast run is een wedstrijd evenement dat wordt gehouden op 14 en 15 september. De run loopt van de oostkust naar de westkust van Schotland. In totaal is het 105 mijl (zo'n 170 kilometer) door de Schotse hooglanden.

Van Malsen: "We zijn al vanaf 2012 collega's van elkaar en sinds twee jaar zijn we actief en met veel plezier deel gaan nemen aan Viking Runs. Aan het eind van vorig jaar is het idee ontstaan om eens in het buitenland een run te gaan doen. Na wat zoekwerk hebben we onze uitdaging gevonden!"

De route
De start van de run is in Nairn (oostkust) en zal vanuit daar via Cawdor Castle, langs Loch Ness naar Fort Augustus gaan om vervolgens via de Great Glen, Fort William en Loch Leven te eindigen bij de Isles of Glencoe (Westkust). De run bestaat uit drie onderdelen: hardlopen, fietsen en kajakken.

ALS
"We doen mee omdat we van een sportieve uitdaging houden en daarnaast omdat Schotland een schitterend land is om doorheen te trekken. Maar bovenal doen we dit om geld op te halen voor het goede doel." Aan het evenement is een sponsorprogramma voor Children with Cancer UK gekoppeld, vergelijkbaar met het werk met KIKA in Nederland. Het sponsorprogramma heeft voor iedere deelnemer (die wil bijdragen) het volgende doel gesteld. Wanneer er 750 pond wordt gedoneerd wordt het inschrijfgeld voor de run teruggestort. "Het inschrijfgeld bedroeg ruim 250 pond per persoon en dus hebben wij het volgende doel voor onszelf opgesteld: wanneer wij samen 1.500 pond aan sponsorgeld ophalen, zullen wij die 250 pond per persoon doneren aan Stichting ALS." Dit omdat een dierbare van Kevin onlangs de diagnose ALS heeft gekregen.

Bijdragen
Wil je een bijdrage leveren? Dat kun je doen via het formulier op bit.ly/2lMs12v. Wil je graag iets ontvangen in ruil voor je sponsoring? Ook dat kan! Kijk daarvoor op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden