Wethouder Erik van Hoften knipt het lint door op de nieuwe parkeerplaats in Ammerzoden.
Wethouder Erik van Hoften knipt het lint door op de nieuwe parkeerplaats in Ammerzoden.

Nieuwe parkeerplaats bij 'de Jantjes'

Na een renovatie op sportpark Den Huybert in Ammerzoden was de modderbende op de parkeerplaats nog een doorn in het oog voor de voetballers van Jan van Arckel. Na lang heen en weer gecommuniceerd te hebben was de gemeente Maasdriel eindelijk overstag gegaan om de laatste stap te zetten op het mooie sportpark.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - Na vele informatierondes waren er ideeën genoeg om het sportpark bij 'de Jantjes' de laatste kwaliteitsimpuls te geven. Echter wilde de gemeente nog geen afscheid nemen van de opslagplaats nabij het sportpark, dus Jan van Arckel restte alleen nog maar het idee om de parkeerplaats opnieuw in te richten.

Na het fantastische werk wat de leden zelf hebben geleverd na de aanleg van het kunstgrasveld, bleef de modderpoel voor de poort altijd nog een doorn in het oog. Ook was de parkeerplaats per definitie openbaar dus de investering vanuit de club zou ook niet helemaal op zijn plaats zijn. Gelukkig was er in Kerkdriel nog een potje waar de wethouder uit kon putten. "Meerder gemeenteraden en daarbij ook meerdere wethouders hebben grote woorden gehad hier op het plaats delict", vertelt Max Dekkers lachend. "Ik heb er heel wat letters aan gewaagd in mijn rol als secretaris van de club. En volgens mij mijn voorganger ook al. Het is daarom ook extra leuk om bij mijn aftreden als secretaris dit toch nog gerealiseerd te zien."

Kers op de taart
Toen de toezegging vanuit het 'Drielse' er eenmaal was, zat de taak van Dekkers erop. Toen was het de beurt aan Bart Vugts die facilitair tot een goed ontwerp moest komen. "Daar waren we vrij snel uit", zegt Vugts. "We hadden gelijk ook de mogelijkheid om een paar duidelijk aangegeven gehandicapte parkeerplaatsen in te richten. Strepen trekken in de modder blijft namelijk lastig." Het momentum was nog even afwachten omdat de gemeente graag werk met werk wilde maken. Dat was natuurlijk begrijpelijk. Maar nu net voor de start van het nieuwe seizoen heeft het mooie sportpark de kers op de taart gekregen.

Ceremonie
Afgelopen weekend was het dan zover dat de wethouder het lintje kon komen doorknippen. Na de oefenwedstrijd van Jan van Arckel 1 begaf het hele elftal en de supporters zich naar de parkeerplaats waar een korte ceremonie was geregeld. De voetbalvereniging is blij met deze, toch forse, investering van de gemeente.

Multifunctioneel
Een bijkomend voordeel is dat de kermisklanten ook met droge voeten uit hun woonwagens kunnen stappen in het vervolg. Ook die verblijven op de parkeerplaats tijdens de Ammerzodense kermis. Bij evenementen op Kasteel Ammersoyen en bij de rijvereniging De Geldersche Boys wordt er altijd dankbaar gebruik gemaakt van deze ruimte dus het mes snijdt in Ammerzoden weer eens aan twee kanten.

Meer berichten